Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Tenisky jsou sportovní boty. Obvykle s podešví z pružné gumy nebo ze syntetického materiálu a svrškem z kůže a textilu v různých úpravách. Takzvané sneakers se staly neodmyslitelnou součástí nejen sportovních...
Jste rádi, že léto je konečně tady, ale trápí vás letošní vedra? Chtěli byste si užívat volný čas na zahradě či věnovat se pěstování, ale brání vám v tom vysoké teploty? V tomto článku vám přinášíme několik...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
V každém ročním období mám na zahradě oblíbený kout. Letos v létě mám velkou radost z připravovaného koutu, na posezení, kde se krásně rozrostl muchovník a bříza. Nicméně velkou radost mi dělá záhon s krásenkami. V minulých letech jsem je vždy rozesívala různě po záhonech,...
Teploty posledních dní nám všem dávají dost zabrat. Rtuť teploměru se šplhá do závratných výšin a všichni hledáme možnost, jak se zchladit a osvěžit. Tyto domácí nanuky s kousky ovoce jako když najdete. K přípravě jsem použila bílé broskve a maliny, které jsem zalila rozvarem...
Saláty jsou v tomhle teplém počasí u mě na stole stálicí. Zeleninové, ovocné anebo kombinuju oboje. Hlavně musí být osvěžující a šťavnaté. V týdnu jsem si koupila vykrajovač na meloun, myslím tím, vykrajovač na kuličky. Vždycky se mi totiž líbilo, jak se do salátů vykrajují kuličky z ovoce....
Na blogu nemám moc receptů na nápoje. Ale tuto inspiraci sem dát prostě musím. Je to takové lehké a osvěžující (nejen) letní pití, se kterým se vždy přenesu do mé milované Francie. Nápoj Kir je vlastně trochu koktejlem, který tvoří likér z černého rybízu (crème de cassis) a suché bílé víno....
Když na mě na IG vykoukla v příbězích informace, že Kimberly a Viola chystají workshop, vlastně jsem ani moc dlouho nepřemýšlela. Zkontrolovala jsem data a přihlásila se. Ale vlastně až do okamžiku, kdy jsem seděla v letadle do Finska, jsem nevěřila, že to vyjde. Od chvíle, kdy jsem se víc zaměřila...
Domácí zmrzlinu moc nedělám. Mám na mysli tu pravou zmrzlinu s vajíčky a smetanou. Nemám zmrzlinovač a výsledek z mrazáku není vždy jistý. Oblíbila jsem si však rychlé zmrzliny z mraženého ovoce s banánem a poslední dobou také zmrzlinu z kondenzovaného mléka. Její příprava je jednoduchá a...
...
Když přijde sezóna rebarbory, nesmí chybět ani rebarborový koláč. Vždycky na internetu obdivuju ty krásné koláče, které mají vyskládanou rebarboru do různých tvarů. Já na to většinou nemám trpělivost, ale hlavně, když už se k tomu rozhodnu, nikdy mi barevně nevyjdou všechny kousky, protože...
Víkendová rána volají po dokonalé snídani. Pro někoho slaná, pro někoho sladká. Pro mě určitě sladká. Vafle patří spolu s lívanečky a palačinkami k oblíbeným sladkostem a v poslední době se k nim často vracím. Tentokrát jsem zvolila kynuté vafle, na které je potřeba trochu více času,...
Myslím, že jsem už na blogu několikrát psala, že pečené donuty nebo koblížky patří k mým oblíbeným. Je však nutno dodat, že s těmi smaženými mají jen málo společného. Na jejich přípravu používám těsto, ze kterého připravuju cupcaky nebo bábovky a které musí být trochu hustší. U receptu najdete...
Poprvé kvete ... mám na zahradě dvě vistárie a tahle kvete první rok. A hned tolik nádherných květů. Vždycky mě ve francouzských městech a vesničkách fascinovaly zdi obrostlé vistáriemi, které zahalily domy na jaře záplavou fialových květů. Ještě trochu potrvá, než bude obrostlá celá zeď, ale...
* Recept vznikl ve spolupráci s Upraženo Hraběnčiny řezy patří k tradičním receptům, který doma pečeme několikrát za rok, a pečeme je, co si pamatuji. Recept kombinuje dostupné suroviny, které ale svou kombinací vykouzlí šťavnatý a nadýchaný dezert. Myslím, že dezert není třeba...
Sušenky patří k mým oblíbeným sladkým drobnostem. Peču je hodně často, a proto se je snažím obměňovat. Mimo klasických čokoládových miluju různé verze sušenek s ovesnými vločkami. Tentokrát jsem je zkombinovala s kokosem a mandlovou moukou. Kokos jsem před použitím opražila nasucho, díky tomu...
Stejně jako patří perníčky k Vánocům, jsou u nás tradičně i součástí Velikonoc. Jen vyměníme vánoční vykrajovátka za velikonoční. Tentokrát vám přináším perníčkovou inspiraci pro ty, kteří rádi perníčky pečou, ale neradi je zdobí. Anebo jim to moc nejde, stejně jako mě. Perníčky zdobím moc ráda,...
Tyto malé roztomilé dortíky jsou u nás čím dál oblíbenější. Jejich pečení jsem si hodně oblíbila. Nenápadný, přesto slavnostně vypadající dortík, se dokonale hodí třeba pro oslavu nebo jakoukoli party. Jejich zdobení nechává prostor pro fantazii a můžete kombinovat různé chutě a barvy. ...
Clafoutis je skvělou (nejen) letní záležitostí. Dezert původem francouzský tvoří palačinkové těsto, nečekejte tedy tradiční sušší bublaninu. V tom pravém nefalšovaném clafoutis musí být spoustu nevypeckovaných třešní. Nicméně si ale myslím, že je to velká škoda - ne tedy, že tam je spoustu...
K tomuto masopustnímu období neodmyslitelně patří koblihy. Nemáme sice den koblihů stejně jako v Polsku (Tlustý čtvrtek), ale myslím, že není domácnost, kde by se v těchto dnech nesmažila minimálně jedna dávka koblihů. Miluju ty klasické kynuté (na které najdete na blogu také...
Při přípravě tohoto receptu jsem si uvědomila dvě věci. První, že řezy moc nepeču, a vlastně ani nevím proč. Druhá, že jsem si při pečení oblíbila používat pistácie více než jiné ořechy. Pro mnohé jsou ale pořád stále poněkud exotickou surovinou. Musím přiznat, že mě nebaví je loupat, ale miluju...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.