Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Poslední dobou jsem si oblíbila dezerty do skleniček a mističek. Tentokrát mám pro vás recept na jogurtovou variaci panna cotty, kterou připravuji velmi často v průběhu celého roku. Jednoduchá a rychlá, bez výčitek z mlsání a vhodná jako snídaně, svačina i dezert 😄. JOGURTOVÁ...
Pokud hledáte nějaký snadný dezert, pak musíte určitě vyzkoušet tento citronový smetanový krém. Potřebujete na něj pouze tři suroviny a pak už jen čas na ztuhnutí. I když je k jeho přípravě potřeba smetana, citronová šťáva dodává příjemnou nakyslou a osvěžující chuť. Většinou jej...
V zimě, obzvlášť ve dnech, kdy je nevlídno a zataženo, se těším z každého okamžiku, kdy vysvitne slunce. Tuto malou kolekci okamžiků bych nazvala zimní hrou světla a stínu. Ne vždy musí být zima studená, tentokrát hrají hlavní roli teplé barvy - růžová, oranžová a hnědá. ...
Moje oblíbené místo ... to je rybník (biotop) v naší vesnici. Voda mě vždycky přitahovala, jsem vodní živel, a i když naší vesnicí protéká potok, nějaký větší vodní prvek mi vždy chyběl. A pak se začal budovat biotop a hned jsem věděla, že se stane mým oblíbeným místem. Na...
Další varianta slaného koláče, kterou jsem si oblíbila. Na podzim jsme měli přebytek dýní a tak jsme přemýšleli, jak je využít. A musím říct, že tato varianta koláče se velmi ujala. Tato verze je zeleninová, ale samozřejmě lze přidat slanina nebo klobása dle chuti. A malý...
Protože jsem sušenkový typ, sušenky jakéhokoli druhu jsou u nás vždy hned pryč. Tentokrát jsem se pustila do italských tvrdých sušenek, které jsou známé pod názvem cantucci (čti kantuči) nebo cantuccini (čti kantučíny) – rozdíl je ve velikosti po nařezání. Sušenky patří k těm tvrdším...
Počasí sice ještě nevyzývá k letním a osvěžujícím drinkům a mnozí v této době budou stále ještě dávat přednost punči, ale tento osvěžující kávový drink se dá pít kdykoli. Alespoň tedy za mě. Jako správný kávoholik miluji kávu v jakékoli podobě. A tyto letní kávové variace vlastně vždy...
Procházíte si staré fotky? Ať už v telefonu nebo na počítači? Mám ráda, když mi telefon připomene nějaké fotky nebo co se stalo ten den po několik let zpět. Často se mi stane, že už jsem vlastně tyhle chvíle zapomněla, že se vůbec odehrály. Člověk žije spíš přítomností a všemi informacemi,...
I když už začal už další rok a je po Vánocích, nedá mi to s vámi sdílet alespoň několik fotek z těch právě uplynulých. Mám ráda jednoduchou vánoční dekoraci v přírodních barvách a s jednodušším prvky. Poslední roky tak u nás převládala spíš barva zelená, hnědá a bílá v kombinaci...
Tentokrát mám pro vás tip na krásné místo na jižní Moravě, které jsem až dosud neznala*. Navštívila jsem jej v rámci focení jednoho projektu, ale zamilovala jsem si jej na první pohled. Velký otevřený prostor, architektura, detaily a příjemný personál. MLÝN HRUŠKY A VILLA...
Zřejmě nikdy nepeču ořechové rohlíčky tak často jako na podzim a v zimě. Mívali jsme vždy spoustu ořechů u babičky na zahradě a tak je bylo nutné zpracovat. Něco se nechalo na Vánoce do cukroví, ale ze zbytku jsme pekli buchty. Podzimní období mám tak spjaté s ořechovými buchtami a koláči....
Pár střípků z víkendového zahradničení. Většinu víkendu jsme strávili na zahradě a kromě likvidace suché zeleniny a rytí, jsem zasadila další cibulky tulipánů a narcisů a také nové japonské sasanky, které jsou teď v plném květu. Novinkou jsou pryskyřníky, tak jsem zvědavá, jestli se...
Jakmile se začnou dny zkracovat, ráno se začnou objevovat první mlhy a mrazíky, je na čase upéct první várku skořicových šneků. Po koláčích plných letního ovoce nastává opět období pro nadýchaná kynutá těsta a vůni koření. Kromě klasických skořicových šneků, které peču několikrát za...
Vždy jsme měli na zahradě velké množství jabloní. Na jaře jsem se vždy těšila, až všechny rozkvetou, a s přicházejícím podzimem zase na bohatou úrodu jablek. A také na jablečné koláče. K jednomu z nejoblíbenějších dezertů, který miluju už od dětství je tento nepečený jablečný dort. Tvoří...
Nastalo tolik očekáváné období rebarbory a s ním přemýšlení, který recept upeču jako první. Na zahrádce mám dva kopce, prvním receptem tak bývá náš oblíbený litý koláč s rebarborou. A se zbytkem rebarbory se vždy snažím vymyslet nebo upéct nějakou novinku. Tentokrát padla volba na kombinaci...
Když cestuju hodně fotím. Ale mám takový trochu malý zlozvyk, že fotky většinou hned neupravuju a zpracovávám si nejdřív svoje zážitky a obrazy, které se mi uložily v hlavě. Většinou se tedy k fotkám z cest dostanu až po několika měsících a v některých případech i letech. O víkendu jsem se...
Receptů na slané koláče není nikdy dost. Jsou neskutečně variabilní, můžete použít sezónní suroviny a obměňovat podle chuti. Nikdy vlastně neupeču úplně stejný koláč, protože využívám, co je v lednici, na zahradě nebo ve spíži. A to na těchto koláčích miluji. Vždy, když je připravím na nějakou...
Velikonoce nepatří úplně mezi mé oblíbené svátky, ale příchod jara, první rozkvetlé kytky a stromy mě velmi inspirují. Stejně jako touha po barevnějších kombinacích. Dnes tu pro vás nemám recept, ale malou inspiraci na jarní nebo velikonoční věneček. Tentokrát jsem ladila do žluta a zůstala...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.