Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Batohy už dávno nejsou pouze sportovním doplňkem či nezbytným zavazadlem pro studenty. V dnešní době jsou stylové dámské batohy běžnou součástí módního světa a dají se nosit i k šatům, přičemž dokážou...
Rok 2023 byl pro značku PRM rokem zásadních změn a úspěchů, které upevnily její postavení na trhu luxusního streetwearu a high-fashion módy. Otevření prvního konceptu prodejny PRM ve Varšavě, v prestižní...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Vždy jsme měli na zahradě velké množství jabloní. Na jaře jsem se vždy těšila, až všechny rozkvetou, a s přicházejícím podzimem zase na bohatou úrodu jablek. A také na jablečné koláče. K jednomu z nejoblíbenějších dezertů, který miluju už od dětství je tento nepečený jablečný dort. Tvoří...
Nastalo tolik očekáváné období rebarbory a s ním přemýšlení, který recept upeču jako první. Na zahrádce mám dva kopce, prvním receptem tak bývá náš oblíbený litý koláč s rebarborou. A se zbytkem rebarbory se vždy snažím vymyslet nebo upéct nějakou novinku. Tentokrát padla volba na kombinaci...
Když cestuju hodně fotím. Ale mám takový trochu malý zlozvyk, že fotky většinou hned neupravuju a zpracovávám si nejdřív svoje zážitky a obrazy, které se mi uložily v hlavě. Většinou se tedy k fotkám z cest dostanu až po několika měsících a v některých případech i letech. O víkendu jsem se...
Receptů na slané koláče není nikdy dost. Jsou neskutečně variabilní, můžete použít sezónní suroviny a obměňovat podle chuti. Nikdy vlastně neupeču úplně stejný koláč, protože využívám, co je v lednici, na zahradě nebo ve spíži. A to na těchto koláčích miluji. Vždy, když je připravím na nějakou...
Velikonoce nepatří úplně mezi mé oblíbené svátky, ale příchod jara, první rozkvetlé kytky a stromy mě velmi inspirují. Stejně jako touha po barevnějších kombinacích. Dnes tu pro vás nemám recept, ale malou inspiraci na jarní nebo velikonoční věneček. Tentokrát jsem ladila do žluta a zůstala...
Musím se přiznat, že i když obrácené verze ovocných koláčů patří k mým oblíbeným, cesta k této pomerančové (a obecně citrusové) verzi trvala delší dobu a několik pokusů. Vždy jsem ztroskotala na propečenosti pomerančů, kdy kůra zůstávala tvrdá a hutná. V několika posledních pokusech jsem již...
Už jsem vám tady dlouho nesdílela žádnou snídaňovou inspiraci. Takže přišel čas pro granolu, hodně čokoládovou… Granolu prostě musím mít po ruce vždy. Tvoří asi 90 % mých snídaní. Nejsem totiž po ránu vůbec kreativní člověk a v pracovním týdnu ji snídám v podstatě každý den....
...
Pokud si chcete odpočinout od cukroví, ale přesto upéct něco vánočního, vyzkoušejte tuto tvarohovou bábovku à la štolu. A pokud ne bábovku, můžete z tohoto těsta upéct rychlou štolu. Bábovku můžete jen tak pocukrovat anebo ji přelít citronovou polevou. TVAROHOVÁ BÁBOVKA A...
Perníčky nemusí být pouze k jídlu. V dřívějších dobách se perníčky vyráběly jako dekorace, protože suroviny na jejich pečení byly poměrně drahé. Čím víc se vracím k přírodnějším a jednodušším dekoracím, tím víc se mi perníčky líbí jako dekorace. Už několik roků používám perníčky jako...
Zmrazením pohybu přitáhnete k vaší fotce pozornost. Víte, že ráda zachycuji na svých fotkách pohyb. Nezáleží na tom, jestli mluvíme o moučkovém cukru, polevě nebo kouři. A protože se blíží období kratších a temnějších dnů, kdy zapalujeme svíčky v našich domovech nebo na koláčích, napadlo...
Hrušky nepoužívám pouze při pečení sladkých koláčů. ale s oblibou i do slaných. Protože jejich chuť není úplně výrazná, je nutné ji podtrhnout nějakou výraznější chutí. Proto je moc ráda kombinuji s výrazně chutnajícími sýry, jako je gorgonzola, niva nebo čedar, a s ořechy. Je to taková...
Lately, I often get asked what camera gear I use. When I started taking photography more seriously, I was dreaming about a SLR camera. At the same time, I didn't want to invest a lot of money in equipment at the beginning, because I didn't know if I will last with it. I read the reviews...
Poslední dobou dostávám otázku, jaké vybavení při focení používám. Když jsem začala věnovat fotografii víc vážně, toužila jsem si pořídit zrcadlovku. Zároveň jsem na začátku nechtěla investovat vysoké sumy do vybavení, protože jsem nevěděla, jestli se tomu vydržím věnovat. Pročítala jsem...
Deštivé podzimní počasí ve mně vzbuzuje nutnost dát si něco dobrého a voňavého. Připravila jsem proto recept, kde se spojují dvě moje oblíbené věci – sušenky a chuť perníku. Upéct sušenku v pánvičce není můj nápad, ale shledávám ho naprosto geniální. Po upečení zůstane sušenka krásně vláčná,...
Podzimní číslo žurnálu CREATIVE by NATURE je na světě. Neměli jste se ještě možnost se s ním seznámit? Jedná se o online magazín, který vychází dvakrát ročně. Kreativci z celého světa v něm sdílejí příběhy o radostech a strastech svých tvůrčích činností prostřednictvím slov, která provokují...
Objevila jsem sladkou verzi topinky. Topinku dělám většinou jen ve slané verzi, ale uznávám, že i na sladko má své kouzlo. Tuto druhou variantu rozpečeného chleba jsem zvolila jako snídani, ale samozřejmě si ji můžete podle chuti vychutnat v jakoukoli dobu. Topinku připravuju...
Když připravuju ovocné koláče, musí mít hodně ovoce a pokud možno co nejméně těsta. A cobbler toto všechno splňuje. Zapečené ovoce s křupavou vrstvou připomínající sušenku je pro mě jedním z nejgeniálnějších dezertů. Navíc patří do kategorie rychlé, šťavnaté a hodící se do každého ročního...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.