Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Současná móda klade velký důraz na pohodlnost a neopomíná ani zdravotní aspekty. Už dávno neplatí heslo, které říká, že pro krásu se musí trpět. A platí to i pro boty na podpatku. Můžete je totiž vybrat...
Pokud máte iPhone, možná mu budete chtít pořídit parťáka a sobě nového pomocníka, třeba kvůli sledování denní aktivity nebo životních funkcí. Chytré hodinky Apple Watch jsou ve své kategorii jedny z nejpopulárnějších...
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
Umění Cedrica Groleta mě asi jen tak fascinovat nepřestane. Tentokrát jsem se pustila do přípravy zrnka rýže. Rýže uvařená ve smetaně, k tomu spousta vanilky, to je vám neuvěřitelná dobrota. Zrnko jsem navíc vylepšila slaným karamelem. Báječné je, že k tomu nepotřebujete speciální drahé formy, ale...
Žádné amarouny, žádné hokusy pokusy se pro letošní výzvu FBR u nás v kuchyni nekonaly. Dobře si tyto nanučky prohlédněte. To ony jsou teď jídlo budoucnosti. Tato dobrota totiž za nějaký čas bude součástí jednoho důležitého svatebního sladkého baru. Recept Mandlové praliné ...
Kdo by neměl rád bábovky? Zvláště pak, když se jedná o bábovku vláčnou, nadýchanou a chuťově bezchybnou. Což tato maková bábovka s mandlemi a vanilkou bezpochyby je. A víte, co je ještě na této bábovce bez chybičky? Ta forma! Jedná se o formu Charlotte od značky Nordic Ware . Značka už má dlouholetou...
Kávové zrno je inspirováno Cedricem Groletem. Jakmile se jednou pustíte do přípravy jeho ikonických dezertů, naprosto tomu propadnete a přemýšlíte, co všechno lze vlastně po cedricovsku vyrobit. Připouštím, že tyto recepty jsou trochu časově náročnější, ale technicky to zas taková hrůza není. Víceméně...
Buďme k sobě upřímní. Někdy zkrátka není čas tři dny čekat, až se vám správně vykrystalizuje náplň, zmrazí všechny komponenty do dezertu a náležitě rozvinou všechny chutě. Někdy je potřeba vzít buchtu na svačinu a upalovat do práce. No ano, je to tak! A proto přináším recept na osvědčené brownies,...
Znovu sem přidávám recept na vídeňské sušenky, avšak ve zcela novém kabátku. Inspirací při zdobení mi byl španělský cukrář Eric Ortuño. Sušenky tak dostaly slavnostnější nádech a myslím, že od sušenek se posunuly o dost blíže k definici dezertu. Je to dobrota! TĚSTO 190 g másla ...
Tohle tu už dlouho nebylo! Tytyna se pustila do přípravy slané pochoutky! Cesta k její výrobě byla trnitá, ale co bych pro soutěž od FOOD BLOG ROKU a společnosti ETA neudělala, že?! Samotný recept není zas tak složitý, mnohem náročnější bylo jeho designové provedení a vymýšlení nových technologií!...
Take se vám někdy podařil opravdu hodně dobrý kup? Já za takový podařený kup považuji zakoupení formy na fashion éclairs. Je to totiž neuvěřitelně multifunkční formička! Kromě samotného dezertu fashion éclairs mi skvěle posloužila i jako zdobící prvek na klasické éclairs z odpalovaného těsta. Oba výsledky...
Nejprve jsem zlatý oříšek obdivovala v cukrářské knize Cedrica Groleta, poté jsem oříšek ochutnala v úpravě pražské kavárny IF a nakonec si připravila tento ikonický oříšek doma. Zlaté provedení jsem však nahradila přírodní variantou a přízpůsobila si i náplň. Z původního receptu jsem zachovala jen...
Kdo by neměl rád "Krtkův dort"? No schválně?! Proč se ptám? Protože právě tento ikonický dezert mi byl inspirací pro mé víkendové pečení. Konečně jsem se rozhodla vyzkoušet kakaové odpalované těsto a musím říct, že mi asi chutná ještě více než to světlé. Choux jsem naplnila karamelem, banány a čokoládovou...
Když jsem připravovala tyto tartaletky, nebyla jsem stále spokojená s jejich zdobením. Povolala jsem proto rodinnou radu a zjišťovala, zda je desing tartaletek v pořádku. Byla jsem přesvědčována, že ano, že hezčí tartaletky neviděli, a tak podobně. Nakonec jsem se přesvědčit nechala a s odstupem času...
Po úspěchu twix tyčinek jsem se rozhodla připravit další slavnou pochoutku a to pěkně poctivě po domácku. Kokos a cukr má doma snad každý. Kokosový krém seženete ve zdravé výživě. Nakonec namočit do mléčné čokolády a máte hotovo. :) Recept Těsto 200 g tučného strouhaného...
Každý jistě zná karamelový větrník z odpalovaného těsta a taky takovou tu karamelovou šlehačku, kterou má v sobě, viďte že?! No, tak přesně na to teď zapomeňte a nostalgické vzpomínky na dětství odložte stranou, protože tu mám naprosto dokonalé karamelové éclairs, které kupovaný větrník strčí hravě...
Myšlenka na tvorbu tohoto dezertu sahá až do období letošních Velikonoc. Původní verze měla vypadat jako rozverně jarní Millionaire's shortbread ozdobené čokoládovými vajíčky a kandovanými květy fialek. JENŽE! Věřili byste tomu, že během Velikonoc neseženete v obchodech malá čokoládová vajíčka? Zní...
Jsou dny, kdy se vám nechce vymýšlet nic složitého, a tak si prostě upečete jednoduchý mramorový chlebíček s bohatou vrstvou oříškové čokolády, dáte nohy nahoru, popíjíte čaj a užíváte si plátek tohoto vláčného dezertu. Myslím, že i takové dny jsou potřeba! Recept Těsto ...
Nanučky, též známé jako Tytynuky, patří k mým oblíbeným dezertům. Ve svém repertoáru mám již několik příchutí – lískooříškové s pomerančovým likérem, kokosové s Malibu, kávové s anýzovým likérem nebo čokoládové s brusinkami. Asi si říkáte, v čem je takový nanuček vlastně tak báječný... Nanuček je...
Moje malá éclairková revoluce začala v okamžiku, kdy se mi do rukou dostala éclairková bible od Garuharu. S touto kuchařkou jsem totiž objevila kouzlo čokoládových polev! Dříve jsem používala vanilkovou potahovací hmotu Callebaut, která sice byla chuťově dobrá, ale pro mnohé příliš sladká. Teď je vše...
Je statisticky dokázáno, že se jedná o nejnavštěvovanější recept na blogu! Proto jsem se rozhodla, že si perníčková tartaletka zaslouží nejen novou fotku, ale i nový design. S těmito tartaletkami jsem začínala na brněnském Restaurant day a slavily nesmírný úspěch. To byl svět ještě v pořádku. Teď...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.