Pro sledování blogů se musíš přihlásit.
Pokud nemáš účet, zaregistruj se.
Hledáte-li kvalitní a pohodlné spodní prádlo, musíte se řídit několika základními kritérii. Že nevíte, o která kritéria se jedná? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto...
Naši psí společníci přinášejí do našich životů spoustu radosti a nabízejí nám bezpodmínečnou lásku. Jako zodpovědní majitelé domácích mazlíčků je tedy naší povinností zajistit jejich zdraví a pohodlí....
Připoj se k nám a SLEDUJ své OBLÍBENÉ BLOGY, piš PRO BLOGERKY, získej hodnotné dárky či pozvání na zajímavá setkání a buď součástí největšího dynamického obsahu. Stačí se jen zaregistrovat...
NĚCO SE CHYSTÁ! Už takovou dobou mi to běží hlavou! A teď je na čase dát vědět i vám, na čem od začátku roku průběžně pracuju :) Chystám se dát svému blogu brzy dárek, který si už dlouho zasloužil! A tím je nový web a rovnou i nové jméno! Jak by vám znělo jen stručněji a výstižněji...
Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Navíc stačí jen lžička a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset...
Květákovou rýži se snažím mít v mrazáku připravenou téměř vždy. Většinou rovnou jeden celý velký květák sdělám právě tak, že polovinu připravím k jídlu a zbylou nasekanou polovinu zamrazím pro příště. Letní bylinková květáková rýže je na blogu už nějaký ten pátek, tak jsem tentokrát sáhla po trochu...
Paleo koláč s krémem, čerstvými jahodami a želé glazé. Taky jste měli vždycky rádi takové ty letní košíčky s mixem ovoce a želé navrchu? Ja jo. Ale tohle je ještě lepší. Dala jsem si za úkol připravit těsto na korpus bez tapiokového škrobu a povedlo se na jedničku. Ale prosím opravdu dbejte na kvalitu...
Banánový chlebík. Americká klasika. Asi jsem ten opravdový teda nikdy nejedla, ale banány nám doma dozrají hodně často a tohle je vážně příjemná věc, kam s nimi. Recept je samozřejmě bez lepku, není už ničím dalším doslazován (ani medem, opravdu není potřeba). Jediným překvapením může být použití kakaového...
Mám tu pro vás jeden celkem obyčejný salát. Z dostupných českých surovin, typickými pro jaro a léto. A věřte mi, že každá surovina má zde svůj význam a navzájem se jejich chutě tolik doplňují. Já podobný ochutnala nedávno v restauraci Eska a chutnal mi natolik, že jsem ho od té doby doma připravila...
Ořechová granola si u nás doma vypěstovala své místo. Pravidelné. A jelikož si připravujeme kromě této bezlepkové paleo ořechové granoly i verzi extra čokoládovou, tak se s vámi chci o ní podělit. Potěší totiž všechny "čokomily" :) Serving: cca 1-2 jars Prep time: 5 mins Bake time:...
Přináším vám jeden z dalších sladkých receptů. Galetka (galette) pochází z francouzské kuchyně a je to označení pro křehký kulatý a plochý koláč nebo plněnou palačinku naslano. Opět vám recept poslouží jako univerzální, protože si galetku můžete naplnit v podstatě kterýmkoliv ovocem. Recept je přirozeně...
Muffiny jsou naším skvělým parťákem, když potřebuju pro Lauri rychlou snídani připravenou předem nebo svačinu s sebou na cesty. Začala jsem poprvé péct se základem hrušek a jablek už z kraje podzimu, když byly také čerstvé švestky, kterými můžete klidně borůvky nahradit. Skvělé jsou i maliny. A já...
Mám tu pro vás recept na žebra bez marinování. To byl totiž vždycky můj kámen úrazu, když jsem chtěla zkusit jakýkoliv recept na žebra, čas na marinování.. Jsem raději, když si kuchyň zašpiním rovnou při jednom :) Určitě se nemusíte bát, bbq omáčka je v receptu dostatečně výrazná. Žebra si nejprve...
Mám tu pro vás další ze série jarních receptů :) I tentokrát jsou zapojeny především bylinky a také jehněčí maso, které je pro jaro typické. Marocké kofta (nebo také kefta) kebaby skloubí obojí dohromady opravu parádně. Určitě se recept bude hodit také v létě na gril. Nechte si chutnat, protože kebaby...
Pečené kuřátko, které se peče trochu rychleji a servíruje snadněji. Proto mu říkám také "za pět dvanáct", protože na něho budete potřebovat jenom hodinku v troubě a porcovat ho můžete rovnou na stole před návštěvou bez zbytečných obav, že vám to s nůžkami moc nepůjde.. No a teď s přicházejícím jarem...
Na vánoční tabuli, k Valentýnu nebo jen tak. Pro děti i dospělé. Želé bonbóny tvořím z kvalitní hovězí želatiny, ale použít můžete i agar ;) Ingredience: 250 g mražených jahod 50 g mražených malin šťáva z jedné limety 1/4 hrnku vody 4 lžíce kvalitní hovězí želatiny (používám Great Lakes...
Snad vám přináším recept ještě zavčasu :) Je pro ty, kteří chtějí dodržovat zásady paleo stravování i na Štědrý den. Tedy pěkně salát bez brambor. A já k němu budu letos připravovat kapra na přírodno s bylinkami. Mám ho v mrazáku, chyceného od dědy <3 Ingredience na cca 4 - 5 porcí: 1 malá...
Konečně jsem se dostala k přepsání receptu na domácí majonézu do vlastního příspěvku :) Ingredience na cca 250 ml - vše pokojové teploty: 1 šťastné vajíčko 200 - 250 ml jemného olivového oleje, např. Fruity od značky Borges funguje skvěle 1/4 lžičky soli špetka pepře 2 lžičky hořčice...
Upřímně jsem si už myslela, že ani letos ty perníčky nestihnu nafotit v malém předstihu, abych vám je sem mohla přidat. Teď už není v krabičce ani jeden. Recept si střežím už od loňských Vánoc. Nenajdete v nich med, ale pár medjool datlí, mandlovou mouku, vajíčka a zbytek už je taková ta klasika. Ale...
Kokosky mi ve vánočním repertoáru chyběly. Moc se mi totiž nedařily a vždycky mi přišlo líto na ně věnovat tolik bílků. Každopádně od té doby, co mám na blogu vaječný likér, je to o něco snazší jak pro mě tak pro vás. Z bílků kokosky, ze žloutků vaječňák. Tyhle kokosky jsou jen lehce "doslazené" kokosovým...
[Pro sestavení tohoto článku vycházím ze svých zkušeností, knih, stránek, článků, které mě samotné otevřely oči. Je to především: Super food For Superchildren, Tim Noakes; Vyživující tradice, Sally Fallon; Hravě o živé stravě, Eva Hájková; www.zivakultura.cz.] Nedávno jsem sdílela...
Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.
Diskuzní příspěvek byl smazán a autorovi odeslán informativní e-mail.