24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

"Balkánská kuchyně patří mezi mé favority" Rozhovor s objevem srpna

29.8.2015

Pěkně vypečený blog má na svědomí vypečená maminka dvou dětí, která peče své rodině s láskou. Ta ji za to odmění hudebním doprovodem. Není nad rodinnou pohodu a provoněnou domácnost. Co se skrývá za úspěchem objevu srpna?

Lucko, na úvod gratuluji. :-) Jsi naším objevem srpna. Jak ses cítila, když ses to dozvěděla?
Když jsem si přečetla váš email, měla jsem opravdu velkou radost a celý den jsem se pak v dobré náladě dělila o tuto úžasnou novinku s rodinou a přáteli. Jelikož sleduji blogerky.cz, vím, jaká je to velká komunita lidí, plná skvělých blogů a proto mě moc potěšilo, že zrovna můj blog byl objeven. Mé nadšení z toho, že jsem se stala objevem srpna je o to větší, protože stále vznikají nové krásné blogy a konkurence je obrovská.

Tvůj blog je o jídle, o autorce tam ale moc informací nenajdeme. Jaké tři věci tě napadnou jako první, když bych tě požádala, abys řekla něco o sobě?
Vím, že moc fotek a informací o mě nenajdete, protože raději fotím a píšu o jídle. První věc, která mě okamžitě napadne je, že jsem hlavně máma. S mým muzikantem máme dva malé syny, takže v naší domácnosti je pořád vše v pohybu. Děti dovádí, my běháme za nimi, opatrujeme je a někdy si připadáme jako vrcholoví sportovci. Je to s nimi občas velká divočina, avšak plná legrace a lásky. Přiznám se, že jsem se pro pečení a vaření nadchla právě v období, kdy jsem čekala našeho prvního syna.

V té době jsem jako samouk začala zkoušet pro mě nové a zajímavé dezerty, které měly v mém okolí velký úspěch. Začala jsem tedy čím dál víc hostit svou rodinu a přátele, v podstatě jsem na nich své výtvory testovala. Vždy jsem si dala záležet také na servírování a od toho se odvíjí má velká láska a nadšení pro krásnou keramiku, talířky, hrnečky a mističky, kterých mám už pěknou sbírku. Tu hojně využívám nejen při focení, ale stále i k servírování, protože hostit své přátele budu vždy a velmi ráda.

Lucie se svým muzikantemKdybys měla sama sebe prezentovat a charakterizovat nějakým jídlem, co by to bylo?
Jsou to kynuté koláče, které miluji od dětství, protože mi je pekla má prababička. Když se připravují, tak úžasně voní ... Jsou náročné na čas i přípravu, ale ten výsledek je nepopsatelný. Naučila jsem se je péct asi před pěti lety. Strávila jsem mnoho času tím, abych docílila dokonalého tvaru a měla je jako má prababička. Jsou to koláče, které si neuděláte jen tak, kterýkoli den. Jsou sváteční, pro mě velmi vzácné, srdci nejbližší a i já už teď vím, jaké pocity měla má prababička, když nám je pokládala na stůl. Jsou velmi vděčné a neskutečně dobré.

Domácí koláčeTvé příjmení je Arichteva a na blogu se zmiňuješ od bulharském dědečkovi svého přítele. Jak je to u Vás s těmi národnostmi?
Jsem Arichteva, protože jsem si vzala za muže svého muzikanta, který se jmenuje Arichtev. Můj manžel má bulharskou národnost, kterou získal po svých rodičích, ale narodil se už tady v Česku. Jeho rodina žije také u nás, takže mám to štěstí, že se mohu učit tradiční bulharské recepty, přímo od svých blízkých. Letos jsme slavili deváté výročí svatby a jsem ráda, že nám to spolu stále ladí. Já pro něj peču a on mi k tomu krásně hraje na kytaru. :-)

Hudba léčíByl právě tvůj přítel ten, kdo tě přiměl začít blogovat? Už v úvodu zmiňuješ „svého muzikanta“… Zhruba před rokem se zrodila myšlenka vlastního blogu. Vlastně jsem původně plánovala pouze jednoduché webové stránky, kde bych mohla sdílet recepty a fotky se svými přáteli. Při plánování stránek jsem šla s představami stále dál. Přála jsem si, aby stránky vypadaly čistě a aby krásné fotky lákaly čtenáře k přípravě pokrmů. Můj muzikant mě od začátku podporoval a maximálně mi pomáhal. Poprosila jsem tedy kamaráda, aby podle mých představ vytvořil stránky a na začátku letošního roku, byl Pěkně vypečený blog na světě.

Jaký máš vztah k hudbě ty? Hraješ na něco?
U nás doma zní hudba prakticky pořád. Pokud nehraje na kytaru můj muzikant, tak hrají naše děti, které už taky mají své malé kytary. Já osobně mám k hudbě velmi kladný vztah, ale nikdy jsem se nenaučila na nic hrát. Je to takový můj nesplněný sen, chtěla bych se jednou naučit hrát na kytaru. Mám to slíbeno, tak snad někdy v budoucnu. A pokud ne, svět se nezboří, hudební kariéru v plánu nemám, takže budu dál ráda dělat těm svým muzikantům svačinářku. :-)

Nektarinkový koláčZmínila ses, že ráda čerpáš inspiraci z jiných kultur. Co sis přivezla ze zahraničí za recepty?
Balkánská kuchyně patří mezi mé favority. Vaříme ji doma velmi často, můj muž vždy ocení, když připravím jeho oblíbené jídlo, které mu vařila maminka, když byl malý. Já jsem typické chutě bulharské kuchyně neznala a o to víc mě lákaly. Díky rodičům a babičce mého muzikanta jsem mohla bulharskou kuchyni poznat a naučit se spoustu dobrých jídel. Můj muž se svým otcem dokonce říká, že musaku umím tak dobře, že jsem díky ní poloviční Bulharka. A co se týká receptů ze zahraničí, tak posledním přivezeným byl recept na koblihy, který mám z Řecka.

Kdo je tvůj kuchařský vzor? Sleduješ nějaké pořady o vaření?
Obdivuji spoustu známých kuchařů od Zdeňka Pohlreicha až po Jamieho Olivera. A co se týče ženského vzoru, je to jednoznačně Lorraine Pascale. Tahle krásná žena přesně ví co dělá a dělá to velmi dobře. Mám ráda její pořady, je pro mě velkou inspirací a bezpečně vím, že by mi od ní chutnalo všechno, co by připravila, protože vše vytváří s láskou a nadšením a to mě velmi baví.

Tvé jídlo vypadá opravdu luxusně a máš i krásné fotky, čtenářky by určitě zajímalo, čím fotíš a jak dlouho ti trvalo, než ses naučila, jak mít fotky takto kvalitní…
Foťák používám Olympus OM-D E-M10 s objektivem 45mm. Blog funguje od ledna tohoto roku a myslím, že s každým novým příspěvkem jsou fotky lepší a lepší. Postupně jsem zjišťovala co na fotkách funguje a jak nejpůsobivěji a nejvěrněji jídlo zachytit, aby zaujalo a čtenáři měli chuť si ho připravit. Základem všeho je určitě dobré světlo. Teď v létě je radost fotit, protože denního světla je dostatek a to fotkám velmi svědčí. Jídlo a doplňky se při focení snažím aranžovat jednoduše a barevně tak, aby to vypadalo hezky a zárověň vyniklo to hlavní. Pokud ale fotím něco moc pěkně upečeného, jde to skoro samo.

Lucie ArichtevaPlánuješ také točit videa? Teď se vlogy dostávají hodně do popředí.
Vloger ze mě zřejmě nebude, raději zůstanu u klasického blogování. Ovšem i tak mám s videem nějaké plány, ale zatím nebudu prozrazovat.

V čem si myslíš, že je tvůj blog skvělý a co bys ráda vylepšila?
Během prvních měsíců jsem se snažila osvojit si styl, stránky se pořád upravovaly a dolaďovaly. Přála jsem si, aby se ke mě čtenáři rádi vraceli a aby se pro ně mé recepty staly inspirací. To se mi už docela daří, jelikož kladná odezva čtenářů a návštěvníků blogu mi jasně ukazuje, že to co dělám smysl má a to je na tom všem to nejlepší. Vždy je co vylepšovat a upravovat, takže jsem stále otevřená změnám a úpravám, které by mohly vylepšit blog a jeho fungování.

Cuketový dort s meruňkamiA na závěr nám prozraď, na co se můžeme těšit v článku, který bude exkluzivně pro Blogerky.cz?
V článku, který pro vás chystám se můžete těšit na jeden báječný dezert a tip, jak jej originálně připravit.Smetanovo - sýrový dort s ovocem

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.