24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Do všeho jděte srdcem, říká reBarbora´s kitchen, objev července

31.07.2017

reBarbora´s kitchen. Sympatická foodblogerka. Z jejího svěžího blogu, lákavých receptů i překrásných fotek na vás dýchne taková ta vřelost a hřejivost, kterou pocítíte právě s plným žaludkem kvalitního a poctivého jídla. A když ještě navíc krásně vypadá! Nic nezažene starosti všedních dní lépe. Nezapomínejme na důležitost doma a s láskou připraveného jídla. 

Co tě vedlo k myšlence psát svůj vlastní blog?
S myšlenkou psát svůj vlastní blog jsem dlouho předtím koketovala, všem ode mě vždycky chutnalo a já měla najednou potřebu to sdílet i s jinými lidmi, skoro nikdo v mém okolí nevařil. Navíc už někdy na základce jsem chtěla jednou někam psát. K založení blogu jsem se dlouho odhodlávala, je u nás tolik dobrých blogů, že jsem měla pochybnosti, jestli já vůbec budu někoho zajímat. Teď s odstupem času to beru jako to nejlepší, co jsem mohla udělat. Všechno kolem blogování mě neskutečně chytlo, baví mě to jídlo nejen připravovat, ale i fotit, vymýšlet co s čím bych zkombinovala, nebo si jen prohlížet food časopisy, knížky, blogy.. Kdysi jsem mámu nechápala proč pořád kupuje kuchařky, teď jsem na tom stejně.

Vaříš každý den?
Každý den nevařím, někdy na to není nálada, někdy čas, někdy něco zbyde. A taky mám moc ráda, když někdo uvaří mně, takže ráda navštívím i dobré restaurace.

Jaké jídlo máš z turecké kuchyně nejraději?
K turecké kuchyni jsem se dostala před lety přes přátele. V té době mě vlastně asi vaření chytlo úplně nejvíc, bavilo mě se učit co se jí někde, kde je odlišná kultura. Že bych měla jedno oblíbené jídlo se ale říct nedá. Jsem hodně masová a miluju jehněčí, naopak nemusím vepřové, v tomhle mi turecká kuchyně hodně vyhovuje, taky tam jedí hodně luštěnin, které mám ráda, cizrnu, červenou čočku, fazole.. Baví mě i to, jak turci často podávají k jídlům jogurt, baví mě jejich koření a dochucovadla, například ocet z granátového jablka, ten je skvělý do salátů nebo salça. Miluju jejich sýry, ovoce.. Paradoxně mám z turecké kuchyně ráda i dezerty, na sladké moc nejsem, jsem spíš masová a když něco peču, tak se i snažím méně sladit, naopak turecké dezerty jsou šíleně sladké, skoro všechno se koupe v cukrovém rozvaru, ale mně to kupodivu chutná :)

Kdy jsi s vařením začala? Máš nějakou kuchařskou ikonu, zahraniční nebo naší?
Vařit jsem začala celkem brzy kvůli nemocné mamince, abych jí mohla pomáhat, ale zároveň mě to hodně bavilo. Možná to mám v krvi, dědeček byl pekař, teta cukrářka, po prababičce mám dvě sbírky receptů, které jsem získala jako dítě a už v té době to pro mě byl poklad, který jsem opečovávala. Kuchařskou ikonu nemám, baví mě několik českých i zahraničních food bloggerů, několik českých i zahraničních kuchařů, ale že bych měla mezi nimi přímo nějakou ikonu, to ne.

Zaujal mě tvůj recept na slaný karamel! Zkusila jsem ho udělat jako polevu na cheesecake a byl výtečný! Na kolikátý pokus jsi vychytala poslední mouchy v receptu?
Tak to mě těší, díky moc! Na kolikátý pokus ani nevím, ale vždycky předtím jsem karamel spálila :D. Pak jsem mu věnovala péči, nespěchala jsem na něj a v kombinaci s receptem, na který už nevím, kde jsem narazila, jsem si ho upravila, tak to najednou klaplo. Slaný karamel mám strašně ráda, takže u toho jsem se neúspěchem odradit nenechala, jinak mám s vytrvalostí celkem problém :).

Souhlasíš s názorem, že se dá podle stavu toalety soudit kvalita kuchyně v restauraci?
Určitě. O restauraci je třeba se starat komplexně. Špinavé toalety rozhodně dokážou odradit. 

Jídlo máš opravdu krásně a lákavě nafocené! Čím fotíš?
Děkuji! Fotit se pořád učím, pořád se snažím zdokonalovat, strašně moc mě focení a styling baví. Foták mám zapůjčený od Sony a je to Alpha 6000 a objektiv Sony SEL35F18 35 mm, objektiv dělá u foťáku hodně, na seťák nefotím prakticky nic.

Věnuješ se jídlu profesionálně?
To bohužel ne, ale byla bych nesmírně šťastná, kdyby se to jednou změnilo :)

Podělíš se o jednoduchý letní recept, třeba na salát?
Co se týče jídla, tak v létě ujíždím hlavně na dvou věcech – saláty a domácí limonády. Na limonády a koktejly jsem se na blogu přes léto i zaměřila formou nápojového speciálu. Saláty mám nejradši jednoduché a zeleninové, doplněné třeba kouskem kuřete. Loni jsem třeba pořád jedla salát z polníčku a baby špenátu, rajčat a zálivky z oleje, balzamika, soli a pepře. Na to pár kousků kuřecího nebo krůtího prsíčka a super je posypat to i granátovým jablíček a slunečnicovými semínky nebo třeba piniovými oříšky. Hodně mám v salátech ráda i halloumi nebo mozzarellu a klidně i parmazán. Když se navíc přidají třeba fazole nebo cizrna, tak je to vydatný hlavní chod. Žádná vysoká gastronomie to není, ale já mám tuhle jednoduchost ráda.


V říjnu ti vyjde první kniha! Dovol mi ti pogratulovat! Prozradíš, na co se můžeme těšit?
Moc děkuju :). Neskutečně se těším, až tu knihu budu držet v ruce :). Bude zaměřená na jedlé dárky, což já osobně mám moc ráda, přijde mi milé, že si někdo dá práci a s láskou něco sám vytvoří. Receptů bude kolem sedmdesáti a těšit se můžete samozřejmě na spoustu sladkostí, což je taková dárková klasika, ale i na něco slaného, na různá koření, dochucovadla, omáčky i několik nakládaných věciček. Samé dobroty, které si budete chtít pořád dělat i pro sebe :). Několik vět jsem věnovala i přípravě a balení jedlých dárků, takových pár mých tipů. Tak snad se bude kniha líbit, jsem z toho už značně nervózní :D.

Děkujeme za milý rozhovor a přejeme hodně úspěchů do budoucna! Nezapomeňte reBarbora´s kitchen navštívit! Recepty na všechny vyfocené dobroty zde samozřejmě najdete! Kterou vyzkoušíte nejdříve? :-)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Populární blogy

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.