24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Terry Makeup Tutorials a Not So Funny Any v kuchařském souboji

13.7.2016

Jak to vypadá, když se beauty blogerky postaví ke grilu? Terry Makeup Tutorials a Not So Funny Any si vyzkoušely báječné recepty na grilu podle šéfkuchaře Davida Izáka. Jak se jim povedl tvarohový koláč a salát s teriyaki steakem? 

Terry se na svém blogu a kanále zabývá převážně make-up tutorialy a kosmetikou. Any se našla ve více kategoriích a sama o sobě tvrdí, že nedokáže dělat jen jednu věc. Na vaření prý ale nemají vlohy ani jedna. Jak to dopadne, když je proti sobě postavíte v grilovací challenge?

Terry a Any připravovaly pod dohledem šéfkuchaře Davida Izáka úžasný tvarohový koláč. Přestože upozornily, že ani jedna nevaří, práce jim šla skvěle od ruky a pochvalovaly si, jak je recept jednoduchý. A protože ke správnému grilování patří pořádný steak, vyzkoušely si také Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki.

Asijský steakový salát s omáčkou Teriyaki

Na 4 Porce:

1 hovězí flank steak, cca. 500 g
1 okurka
1 červená cibule
3 jarní cibulky
2 hlávkové saláty
1 polévková lžíce sezamových semínek
Sůl
Pepř

Omáčka Teriyaki (cca 175 ml):

125 ml sojové omáčky
50 ml vody
60 g třtinového cukru
12 g zázvoru
3-4 stroužky česneku
1 čajová lžička kukuřičné mouky + 2 polévkové lžíce vody

Příprava:

1. Nejdříve připravte omáčku Teriyaki, aby měla čas před podáváním vystydnout. Do hrnce dejte sojovou omáčku, vodu a cukr. Oloupejte a najemno nastrouhejte zázvor, oloupejte a rozmačkejte česnek a poté oba přidejte do pánve. Omáčku zahustěte kukuřičnou moukou smíchanou s vodou.

2. Omáčku Teriyaki za stálého míchání vařte nad středním teplem po dobu 3-4 minut, dokud nezhoustne. Poté ji umístěte do ledničky.

3. Nyní připravte zeleninu. Oloupejte okurku a nakrájejte ji nahrubo. Oloupejte červenou cibuli, rozpulte ji a nakrájejte na tenké plátky. Omyjte jarní cibulku a hlávkový salát, poté nakrájejte jarní cibulky na tenké plátky.

4. Smíchejte lísky salátu s červenou cibulí, jarními cibulkami a okurkou a posypte je sezamovými semínky. Semínka můžete pro ořechovější chuť opražit.

Na grilu:

1. Připravte gril na přímé teplo, cca 220°C.

2. Rošt ošetřete BBQ anti stick olejem. Položte flank steak na rošt a pečte nad přímým teplem po dobu cca 4 minut na každé straně. Po dosažení teploty středu 58°C flank steak sundejte z grilu.

3. Okořeňte flank steak solí a pepřem.

4. Nechte steak 8-10 minut odpočinout a poté nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na salát. Podávejte s omáčkou Teriyaki.

Tvarohový koláč

Na 4 porce:

30 g mandlí
100 g čistých sucharů
20 g hnědého cukru
30 g (změklého) másla
2 špičky nože mleté skořice
7 žloutků

Tvarohová směs:

350 g plnotučného tvarohu
90 g přírodního sýru
90 g vanilkového cukru
20 g hladké mouky
7 žloutku
Kůra z jednoho bio pomeranče

Příprava:

1. Vezměte Alu misku cca 1 l. a vyložte papírem na pečení.

2. Připravte gril na nepřímé grilování a předehřejte jej (180 °C -200 °C ).

3. Suroviny na podklad koláče dejte všechny do kuchyňského mixeru a pečlivě rozmixujte aby se vytvořila drobivá směs. Směs vložte do misky a pečlivě natlačte na spodní část misky.

4. Mezitím smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs do hladké homogenní hmoty. Směs nalijte do misky na základ a opatrně stejnoměrně rozetřete.

5. Vložte na gril a asi 30 min pečte na nepřímo.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Populární blogy

KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.