24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Pochutnej si s Worth to eat: Zdravé minibábovičky s malinami a chia semínky

20.02.2018

Na základě lednové výzvy jsme objevili tři zajímavé blogerky, které si zaslouží, aby neušly tvojí pozornosti. Food blogerka Worth to eat je jednou z nich. Svůj blog plní zdravými a přitom lákavými recepty, do kterých budeš mít chuť se hned zakousnout. A vlastně proč ne?  Hned jeden recept teď můžeš vyzkoušet! Blanka nebo-li Worth to eat vytvořila jeden ze svých receptů exkluzivně přímo pro vás a web Blogerky.cz. Vychutnej si ho. ;-)

Klasická bábovka je rychlovka a sázka na jistotu když čekáte hosty a jistě s ní nikoho neurazíte. ;-) Ale pokud místo bábovky upečete minibábovičky, úspěch je zaručen! Protože co je malé, je o tolik roztomilejší. ;-) A hned se hodí i jako pohoštění třeba na party. Tyto minibábovičky, přestože jsou z celozrnné mouky, slazené pouze banány a jednou lžící medu, jsou nadýchané, sladké a šťavnaté díky malinám! :-)

Co budeme potřebovat:

(na 10 báboviček)

  • 180 g jemně namleté celozrnné pšeničné mouky
  • 2 polévkové lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce kypřícího prášku
  • špetka soli
  • kůra z 1/2 citronu
  • hrst čerstvých malin nebo jiného ovoce
  • 2 vejce
  • 75 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 ml podmáslí
  • 1 polévková lžíce medu
  • 2 zralé banány
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky vanilkové esence

na polevu:

  • 100 g cukru moučka
  • 3 čajové lžičky podmáslí
  • 3 čajové lžičky citronové šťávy
  • mrazem sušené maliny

 

Jak na to:

Banány rozmačkáme za pomocí vidličky. U zralých banánů to jde úplně samo. V misce rozšleháme vejce a přimícháme k nim vanilkovou esenci, rozpuštěný kokosový olej (neměl by být úplně vroucí), podmáslí, citrónovou šťávu, med, rozmačkané banány a vše promícháme.

V další misce smícháme všechny suché inredience: mouku, sůl, kypřící prášek, nastrouhanou citronovou kůru a chia semínka.

K tekutým ingrediencím přisypeme suchou směs (mícháme ručně, určitě nepoužíváme robota ani jinou elektroniku). Těsto, aby bylo krásně nadýchané, se nesmí přemíchat, mícháme jen tak dlouho, jak je nezbytné, aby se obě směsi spojily.

Troubu předehřejeme na 200 °C.  Pokud máte stejně jako já formičky na bábovičky ze silikonu, není třeba je nijak vymazávat. Místo formiček na bábovičky dobře poslouží třeba i forma na muffiny. :-)

Formičky plníme za pomoci lžíce těstem, každou bábovičku naplníme tak do půlky, poklademe ovocem a navrch rozdělíme zbylé těsto.

Bábovičky  vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, než budou na povrchu zlatavé.

Mezitím co bábovičky stydnou, připravíme si polevu. Pokud chcete, aby byly bábovičky ultra zdravé, polevu klidně můžete vynechat, jsou výborné i bez ní. :-)

Do mísy vložíme všechny suroviny na polevu, cukr, podmáslí a citronovou šťávu a mícháme vidličkou, než vznikne hladká hmota. Vršek každé bábovky v polevě lehce omočíme, obrátíme a posypeme drtí ze sušených malin a necháme zaschnout. Poleva nesmí být příliš tekutá, jinak se do bábovek vsákne, lepší je tužší, která po nich jen lehce steče. :-)

Teď už nezbývá, než si na nich pochutnat, dobrou chuť. :-)

Worth to eat

FB: worthtoeat.cz
Instagram: worthtoeat.cz
Blog: https://worthtoeat.cz

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.