24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Oděv pro ženicha

17.01.2013
Carrie
Wau... popiš se. No, to vážně není snadný. :D Jsem úplně obyčejná holka ze severu Čech. Je mi přesně tolik, abych toho o životě věděla dost a přitom vůbec nic. Pracuji jako učitelka ve školce. Krom toho že moje práce je zároveň můj koníček, mám ráda módu, kosmetiku a líčení a ráda píšu. Píšu ráda cokoli a o čemkoli. Začala jsem psát asi v deseti - jedenácti letech. Psala jsem především povídky o lásce a přátelství (věkem k tomu přibyl sex). Potom co jsem začala organizovat svojí svatbu a dopadla velmi úspěšně, rozhodla jsem dál věnovat této tématice a začala jsem shánět různé tipy k organizování svateb a svatební módní trendy. Do budoucna bych si chtěla založit malou svatební agenturu, která by pomáhala s organizací svateb. Nyní čekám miminko a rozhodla jsem se ke svým zájmům přidat přípravu na mateřství a rodičovství. :-)

Mohli by se zdát, že obléknout ženicha na svatební den bude snadné, protože vlastně není moc na výběr. Avšak není to pravda. Když trochu zapátráte, zjistíte, že i v tomto případě máte na výběr. Podívejme se tedy na druhy společenského oblečení pro muže. :-)

Mohli by se zdát, že obléknout ženicha na svatební den bude snadné, protože vlastně není moc na výběr. Avšak není to pravda. Když trochu zapátráte, zjistíte, že i v tomto případě máte na výběr. Podívejme se tedy na druhy společenského oblečení pro muže. :-)

1. Svrchní oblečení

a) Pánský oblek - může být jednořadový nebo dvouřadový (jedna nebo dvě řady knoflíků), na svatba se hodí spíše oblek dvouřadový (působí slavnostnějším dojmem), měl by být doplněn vestičkou. U obleku si také můžete zvolit barvu, a to tmavý (nejlépe černý), světlý (bílý nebo krémový), šedý a nebo proužkovaný oblek.

b) Frak - jedná se o kalhoty a sako s šosy, pod sako se nosí vestička a jako doplněk se nosí bílý motýlek (neberte si příklad z obrázku!), oficiální obuví jsou lakýrky


c) Žaket - střih vychází z fraku akorát nemá klasické šosy, ale jakoby rozstříhnuté sako. Žaket bývá spíše šedý nebo má proužkované kalhoty. Pod žaket nosíme šedou vestu a stříbrošedou regatu (nikdy ne motýlka!). Nezbytným doplňkem je cylindr. (Volte ho v případě velké, honosné svatby)

d) Smoking - Pozor, volte ho pouze v případě, že máte svatbu po šesté hodině večerní. Klopy smokingu jsou potaženy lesklým saténem, kalhoty mají jeden lesklý lampas. Košile by měla být bílá (v případě, že má nevěsta krémové šaty, krémová) s krytou légou. Ke smokingu se nosí (pouze) černý motýlek a vhodnou obuví jsou lakýrky.

 

2. Košile
Pod každý společenský oděv muži krom vestičky nosí košili, a to POUZE s dlouhým rukávem! Krom nepřeberného množství barev si můžete také vybrat druh košile:

a) Klasická košile

b) Košile slim - vyrábí se v malých velikost (pro velmi štíhlé pány, vel. 42 a níže) a směrem k pasu se zužuje, aby dokonale padla

c) Košile s krytou légou - košile má skryté knoflíčky (ženich by ji měl mít)

d) Košile na manžetové knoflíčky - má speciálně upravené rukávy na manžetové knoflíky

Pozn.: Košili na manžetové knoflíčky pravděpodobně neseženete jinak než s krytou légou

 


3. Co na krk?                                                                                                                  
a) Kravata - může být buď klasická nebo v provedení slim (úzká kravata, ta je vhodnější pro štíhlé pány), zpestřit jí můžete různými druhy uzlů a nepřeberným množstvím barev a vzorů

b) Regata - zdobnější kravata (hodí se právě pro svatby)  

c) Plastron- většinou saténový šáteček, uvázaný kolem krku (vypadá jako nařasený bryndáček :-D), sepnutý zdobnou sponou

d) Motýlek - nevolte ho v případě klasického pánského obleku (mohl by Vám uletět ženich :-) )

 

 

 

 

 

frak                                                                                                                           žaket 

 

 

 

 

 

 smoking 

A na závěr několik malých rad:

- pokud se rozhodnete pro světlý oděv pro ženicha, musí souhlasit odstín barvy jako má nevěsta šaty (NIKDY nesmí být jen v krémovém a druhý v bílém!)
- k tmavému obleku zvolte tmavé boty a ke světlému světlé
- ponožky by měli mít stejnou barvu jako kalhoty a nebyli by být krátké ani kotníčkové (pánovi by neměla být vidět noha, když se posadí)
- barva košile nebo kravaty by měla ladit se svatební výzdobou či kyticí nevěsty (my jsme měli svatbu fialovo -tyrkysovou, takže jsem měla do fialova laděnou i kytici a manžel tím pádem regatu)
- pořiďte ženichovi do náprsní kapsičky na saku kapesníček a na sako korsáž (malá kytička)

 

www.rady-svatba.blogspot.com 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Carrie

Wau... popiš se. No, to vážně není snadný. Jsem úplně obyčejná holka ze severu Čech. Je mi přesně tolik, abych toho o životě věděla dost a přitom vůbec nic. Pracuji jako učitelka ve školce. Krom toho že moje práce je zároveň můj koníček, mám ráda módu, kosmetiku a líčení a ráda píšu. Píšu ráda cokoli a o čemkoli. Začala jsem psát asi v deseti - jedenácti letech. Psala jsem především povídky o lásce a přátelství (věkem k tomu přibyl sex). Potom co jsem začala organizovat svojí svatbu a dopadla velmi úspěšně, rozhodla jsem dál věnovat této tématice a začala jsem shánět různé tipy k organizování svateb a svatební módní trendy. Do budoucna bych si chtěla založit malou svatební agenturu, která by pomáhala s organizací svateb. Nyní čekám miminko a rozhodla jsem se ke svým zájmům přidat přípravu na mateřství a rodičovství.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.