24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Vůně interiéru

10.03.2013
Charlott
Těší mě, jmenuji se Karla, ale raději vystupuji pod přezdívkou Charlott. Ráda hraji na piano, účastním se různých soutěží, nakupuji, fotím a píšu. :)

Když vejdete do pokoje, jedna z pár věcí na vás udělá okamžitě dojem. Vůně. Pokud budete mít zatuchlý smradlavý pokoj, nikdo tady nebude chtít dlouho pobýt. Když ale bude provětraný a vonět třeba květinami, bude radost v něm být. :)

,,Špejličkový'' osvěžovač
Tímhletím zrovna nemyslím nějaký ,,brís van tač'', ale něco trošku designovějšího. Někde jste asi viděli malou skleničku s většinou žlutou tekutinou, do níž byly namočený špejličky. Vypadá to moc hezky a celý pokoj se provoní intenzivní svěží vůní (často citrónovou). Takovéto tyčinky namočené v citrónové vodičce koupíte například v Nanu Nana nebo Home & You.


Aroma lampičky
Není to doslova lampička. Jde o malinký prostor (třeba v podobě domečku, dárečku nebo opravdu svícnu) do kterého se vloží svíčka. Nad ní není ze vnitř nic, jenom keramika (jakýkoliv materiál z jakého je např. domeček vyroben), ale zvenku je nad svíčkou malinké korýtko, ve kterém je vonný olej. Božeee, to se tak hrozně blbě popisuje! :D Prostě mezi svíčkou a olejíčkem je keraminka něbo nějaký materiál. Najděte si to na googlu! :D Svíčka ohřívá olejíček, který provoní celý pokoj.


Purpura
Dalším takovým osvěžovačem je tzv. purpura. Je to směs sušených květin a aromatického koření. Dáva se často do koupelen. Krásná je purpura nasypaná na skleněný tácek a položená na okno. Koupíte v obchodech s home decorem nebo se svíčkami.

purpura, špejle, olej do lampy


Květiny
Mě moc kytky zrovna nevoní, připadá mi to všechno skoro stejné. :D Necítím je přes celý pokoj, ale některé dokážou doopravdy provonět celý interiér na dlouhou dobu. Jednou jsem v pokoji měla nějakou exotickou kytku a ta tak strašně smrděla, to byl děs! :D Fuj, prostě to smrdělo jak záchod.
Květinou nemám na mysli kaktus nebo masožravku, ale třeba růžičky. :)


Vonné svíčky
Moje oblíbené, vonné svíčečky. Obchod, který na ně doporučuji je jednoznačně Ikea. Vanilková je moje oblíbená, nic lepšího jsem nikdy necítila. Taky mám moc ráda meloun. Svíčky jsou velké, ne moc drahé a vydrží dlouho. Pokoj provoní i bez zapálení, takže kdo má pocit, že mu ze svíčky shoří celý dům (jako já), tak si ji nehte i jen tak na okrasu. :D Ty nejlepší se prý prodávají v Bath&Bodyworks.
 

Vonné tyčinky
Jsem si hodně jistá (skoro), že pocházejí od Indiánů. Tyčinka se zapálí a ta pomalu vypouští těžkou intenzivní a kořeněnou vůni. Mě osobně to celkem smrdí, nejsem na takové těžké smrady.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Charlott

Těší mě,
jmenuji se Karla, ale raději vystupuji pod přezdívkou Charlott. Ráda hraji na piano, účastním se různých soutěží, nakupuji, fotím a píšu.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.