24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami

28.5.2014
Danielle
ráda jím a ráda vařím ráda čtu a ráda píšu Jmenuji se Daniela a jsem ta, co: - s velkým nadšením vaří (a peče) - s oblibou ochutnává nové věci - stále objevuje nové suroviny a kuchařské trendy - se zajímá o food styling - s chutí diskutuje o jídle a vaření - s radostí vítá hladové hosty Za sebou mám: - studium na FF Univerzity Palackého v Olomouci, obor žurnalistika - patnáctiletou praxi v médiích (redaktor, fotograf, prodejce inzerce, copywriter) - několik tisíc fotografií vlastních receptů Seznamte se tedy s nadšenou amatérskou kuchařku, která i ráda píše. Jsem tu pro vás!

Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami

Vinná pěna:

  • 3 žloutky
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 150 ml bílého vína

Krupicové flameri:

  • 3 lžíce krupičky
  • 250 ml mléka
  • 5 lžic kokosové moučky
  • 4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
  • asi 3 lžíce smetany na vaření

Jahodové želé:

  • 1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
  • 300 g rozmixovaných jahod
  • cukr podle chuti
  • voda podle potřeby

Jak na to:

K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.

Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.

Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.

Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Danielle

ráda jím a ráda vařím
ráda čtu a ráda píšu


Jmenuji se Daniela a jsem ta, co:

- s velkým nadšením vaří (a peče)
- s oblibou ochutnává nové věci
- stále objevuje nové suroviny a kuchařské trendy
- se zajímá o food styling
- s chutí diskutuje o jídle a vaření
- s radostí vítá hladové hosty

Za sebou mám:
- studium na FF Univerzity Palackého v Olomouci, obor žurnalistika
- patnáctiletou praxi v médiích (redaktor, fotograf, prodejce inzerce, copywriter)
- několik tisíc fotografií vlastních receptů

Seznamte se tedy s nadšenou amatérskou kuchařku, která i ráda píše.
Jsem tu pro vás!


KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.