24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Cvičení doma – nuda nebo způsob jak ušetřit čas?

29.08.2013
fitness-girl
Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji :) Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě :)

Každý jsme to asi někdy zažili – chceme jít cvičit, ale máme omezený čas. Cesta do fitka nějakou tu chvíli trvá a než odcvičíme, osprchujeme se, dáme se po cvičení dokupy a dorazíme zpět, uběhnou další cenné minuty. Nehledě na to, že se po cestě snadno dáme do řeči s někým, koho tam náhodou potkáme. A tak cvičení mnohdy radši vzdáme úplně. Ale proč nevyužít i tu malou chvilku, kterou máme, k nějakému domácímu cvičení? Nuda, říkáte si? Ne vždy tomu tak musí nutně být.

 

Znám lidi, kteří nedají na fitness centra dopustit a znám i ty, kteří cvičí zásadně v domácích podmínkách. A pak jsem tu já a spousty dalších, kteří tyto dvě možnosti kombinují. A proč ne? Někdy není na škodu nazout tenisky i u vás v obýváku a dát si pořádně do těla. Taková hodinka poctivého domácího cvičení se snadno vyrovná hodině v kdejakém fitku. A když vás tlačí čas? I 20 minut stačí! Protože každá minuta se počítá a pořád je lepší cvičit 20 minut než necvičit vůbec.


V dnešní době je již tolik možností, že výmluvy prostě musí jít stranou. Existují stovky cvičebních DVD, které můžete jednoduše zapnout a vpustit tak světové fitness instruktory k vám domů. Když nemáte DVD, stačí najet na internet a vychrlí se na vás další tisíce videí. Nemluvě o nepřeberném množství psaných cvičebních plánů. Máte doma cvičební pomůcky, jako jsou činky, míče, hrazdu? Skvělé! Nemáte? Nevadí, i s vlastní vahou si můžete pořádně máknout.


Výhodou je pak samozřejmě uspořený čas a také peníze. Ne vždy je sice lehké se ke cvičení doma přemluvit – přece jen, když už dorazíme do fitka, tak už si to své odcvičíme, ale nazout tenisky doma někdy může stát pořádnou dávku přemlouvání. Podstatnou roli může hrát i omezený prostor v některých bytech. Avšak z vlastní zkušenosti mohu říct, že i pár metrů stačí. A když se vám nechce? Raději o tom nepřemýšlejte a prostě se do toho pusťte, než ztratíte další minuty!


Já s cvičením začínala ještě jak studentka gymnázia. A jelikož jsem tehdy neměla tolik možností ani peněz, bylo pro mě domácí cvičení jasnou volbou. Jak se říká: „Kdo nechce, hledá důvod, kdo chce, hledá způsob.“ Já si ho našla a čistě domácímu cvičení se věnovala téměř 3 roky, dokud jsem neměla příležitost zařadit i něco dalšího. Za tu dobu se mi povedlo dostat se do formy, a to můj denní cvičební program většinou nepřesáhl půl hodiny.

Ale dost o mě. Zkrátka a dobře jsem jen chtěla říct, že ani na domácí cvičení se nemusíte dívat skrze prsty. Nepotřebujete příliš času, peněz, prostoru ani pomůcek a přesto můžete dosáhnout skvělých výsledků. Ať už je vašim cílem hubnutí, posílení, zlepšení kondice nebo jen cvičíte pro radost. Chce to jen najít to odhodlání a zpočátku určitě i nějakou inspiraci, aby pro vás cvičení bylo zábavou a ne nutnou dřinou. Protože o tom to přece je, no ne? :)

Komentáře

Adelaine Daily 24.08.2014 16:41

Jsem studentka a penězi úplně neoplývám, tudíž je pro mě domácí cvičení jasná volba navíc mi přijde posilování s vlastní vahou jako dobrý způsob jak se dostat do kondice a "nepřepálit" začátek občas, když jsou peníze, čas a chuť, tak si ale zajdu zacvičit i do fitka

MonikaR 29.02.2016 20:26

Já jsem dřív taky cvičila více méně s vlastní vahou, no teď jsem domů pořídila malé činky, balón na cvičení, klasicky podložku a asi zkusím i tohle http://www.healthlife.cz/co-je-to-posilovaci-expander/ , máte zkušenosti?

Denisa P. 08.09.2017 14:01

Také studuji a tak nemám peněz úplně na rozhazování. Chtěla jsem si na internetu najít nějaká videa s jógou v češtině, která by byla přístupná zdrama. Bohužel jsem ale vždy nacházela jen krátká, max 20ti minutová videa. Já ale hledala videa, která by mi suplovala klasickou hodinu jógy ve studiu. A protože jsem tu nic takového nenašla, založila jsem si vlastní YouTube kanál, kde nabízím přesně to, co jsem já sama hledala a nenašla. Klasické lekce jógy v obvyklé délce zaměřené na různé typy lidí (od začátečníků až po pokročilé a různé typy jógy (ranní jóga, intenzivní protažení, jóga pro začátečníky krok za krokem...). Hrozně mě to baví a mám v plánu kanál rozvíjet i nadále. Třeba také hledáte jógu, kterou byste si mohli zacvičit doma a nezaplatit za to ani korunu. Pokud ano, možná by můj YouTube kanál mohl být právě pro vás https://www.youtube.com/channel/UCWLrWdmjUgMptLGL1monEmA

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

fitness-girl

Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.