24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak se "donutit" jíst zdravě a cvičit...

18.06.2013
fitness-girl
Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji :) Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě :)

...tak přesně tento dotaz mi byl položen, a ne jednou. Nebudu vám kopírovat nějaké typy a rady z chytrých ženských magazínů, vlastně ještě ani pořádně sama nevím, o co všechno bych ráda napsala :D Každopádně byl článek na toto téma celkem žádaný a proto bych se tomuto tématu ráda věnovala. Berte to tedy spíše jako jakousi mou úvahu, zkušenosti a doporučení ;)

Začala bych asi tím, že už jenom to, že se musíte nutit, není zrovna ideální. Protože když něco neděláte z vlastní vůle, ale prostě proto, že musíte, není velká pravděpodobnost, že u toho dlouho setrváte. Nikdo nechce dělat celý život něco, co mu nepřináší radost. Já, když si nařídím nějaký režim, který mi nevyhovuje, v 99% skončím nejpozději 3. den  a vracím se k tomu, co mi bylo příjemnější a pohodlnější.

 

Přesto chcete svůj život změnit a začít žít zdravě? Pak si prostě musíte najít tu svou cestu, která vám bude vyhovovat :) Nikdo neříká, že musíte měnit svůj životní styl od základů. Začněte postupně, naučte se milovat nové, zdravé!, druhy potravin. Zkuste si najít pohyb, který vás bude bavit a přinášet vám radost. Nemusíte hned najet na režim 5x týdně. Já už se o nějaký ten zdravý životní styl pokouším nějaký ten rok. Intenzivněji spolu i s cvičením bych řekla tak 3 roky. A až teď začínám mít pocit, že jsem se dostala k tomu opravdu zdravému životnímu stylu. Bez přejídání, bez chutí na sladké/slané, bez zbytečných chemických látek v potravinách, bílého cukru, bílé mouky...a nic mi nechybí :)

 

Pak je tu možnost, že už jste jídelníček upravili, pravidelně cvičíte, ale i tak vám stále přijde, že si něco odpíráte a trocha toho nucení tam pořád musí být. Pak si klidně občas dopřejte to, co máte rádi. Budu se opakovat, ale když se budete řídit heslem všeho s mírou, nikdy nic nepokazíte, ba naopak :) Hlavně se do ničeho nenutit! Ale to už víte ;)

 

 

Kdybych mohla něco doporučit z vlastní zkušenosti, tak by to bylo asi tohle: Vytrvejte, hledejte na tom to nejlepší a užívejte si to! Myslete na to, proč vám tento životní styl dělá takovou radost :) Jak už jsem psala někdy na konci minulého roku, když budete poslouchat své tělo, ono vám samo řekne, co chce. Dlouho jsem jedla víceméně zdravě, ale postupně jsem začala zjišťovat, že jisté potraviny už nepotřebuji. Ať to byly sladké jogurty, mléčné rýže, klasické bílé pečivo, už ani ty rozinky a oříšky v čokoládě mě nelákají. Myslím, že čím více si začnete zvykat na zdravou stravu, tím více ji bude vaše tělo vyžadovat :) A čím déle budete zdravě jíst, o to víc vám pak bude špatně, když se přejíte něčím nezdravým. (věřte mi, nic příjemného :D)


Stejně tak cvičení. Zkuste se o něco více soustředit, když cvičíte. Myslete na to, co cvičíte, proč cvičíte. Co vám to přinese? Zjistila jsem, že když se před a během cvičení naladím na tuto vlnu, mám pak z něj mnohem lepší pocity. Při příchodu do fitka přemýšlím nad tím, co mám před sebou. Říkám si, jak jsem se na to těšila a že si to musím užít, když už tu jsem. Myslím na to, co je mým cílem. Proč vlastně dřepuji se 40Kg? Proč bezradně visím na hrazdě a snažím se udělat přítah? :D Vštěpuji si do hlavy co je můj cíl, čeho díky toho všeho dosáhnu :) Možná vám to bude připadat přehnané, ujeté...ale já v tadytu psychickou část celého tohohle procesu poslední dobou hodně věřím a myslím, že na tom něco bude. Už jenom to, že mě to všechno mnohem víc naplňuje, odpovídá za vše :)

Doufám, že vám tento článek alespoň něco přinese. Na co jsem chtěla poukázat je hlavně to, že vás to prostě musí bavit. Ještě lépe, když si to zamilujete. Pak jde všechno samo a nepotřebujete rady, jak se donutit. Najděte si na tom to své! Nemusíte hned všechno dodržovat striktně. Hlavně to dělejte s radostí :)

 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

fitness-girl

Stejně jako většina žen, i já se několikrát vydala na cestu za "dokonalou" postavou. A právě na této cestě jsem propadla kouzlu zdravého životního stylu a cvičení. Nedodržuji striktně všechny zásady, ale velice jsem si tento způsob života oblíbila. Ráda o něm čtu, ráda o něm píši, ráda ho praktikuji Na svém blogu se svými čtenáři sdílím nové postřehy, inspirace, zkušenosti ze světa zdravého jídla a cvičení, ale také zážitky z života obyčejné vysokoškolačky - mě


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.