24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Dokonalý úspěch podle Marthy Stewart

19.04.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Domácí bohyně, průvodkyně a učitelka. Obraz superženy, který si za léta, kdy působí v showbusinessu vytvořila, je neuvěřitelný. Podnikání, domácnost, zahrada, kuchyně, svatby... Není oblast, kde by Martha Stewart nad všemi nevynikala. Žena, která má recept snad na vše. Člověk by těžko hádal, že její cesta životem nebyla stejně dokonalá, jako „realita“, kterou ukazuje ve svých televizních pořadech a na internetových stránkách.

Rodiče byli schopni platit naše výdaje, ne však vzdělání. Byli jsme tak nuceni pracovat velmi tvrdě na tom, abychom dostali stipendium.
Narodila se na počátku 40. let jako druhá ze šesti dětí polským rodičům. Začínala jako chůva, později se dostala k modelingu. Zkušenosti, které předává dál ve svých pořadech získávala již v dětství od matky a prarodičů, a ty další, z oblasti bydlení a renovace, přicházely postupně s rekonstrukcí domu z 19. století, který koupili s manželem. Později rozjela ve vlastním sklepě cateringovou firmu, která dodávala občerstvení na všelijaké akce – na jedné z nich byla představena Alanu Mirkenovi, který stál za zrodem její první kuchařky. Sedm následujících na sebe nenechalo dlouho čekat a Marthina kariéra se rozjela ve velkém. To vše se událo v 80. letech.
V každodenním životě je kolem nás tolik inspirace, kterou můžeme přetvořit v nové projekty.
Jsem druhá ze šesti dětí. Neřekla bych, že jsme byli chudí. Neměli jsme peníze, to je rozdíl.
V 90. letech se na trhu objevil časopis Martha Stewart Living, o pár let později založila společnost Martha Stewart Living Omnimedia a stala se tak první ženou v žebříčku miliardářů v USA. Zároveň se však zapletla do kriminálního případu, týkajícího se farmaceutické firmy, který ji za křivou výpověď dostal v roce 2004 na pět měsíců do vězení.Po návratu usilovně pracovala na tom, aby upadající společnosti navrátila někdejší slávu. Martha je velmi tvrdá dáma. Jinak to vlastně asi nejde, protože dostat se tam, kde je, rozhodně není snadná cesta. Jednou z jejích nejznámějších hlášek se tak stala tato: "Nikdy nejsem nemocná. Proč vlastně? Je to přeci ztráta času."
Že se ten koláč nepovedl? Tak ho prostě nakrájejte a zůstaňte v klidu. Nikdy nepanikařte.
Po dobu, kdy jsem byla zavřená ve vězení v Západní Virginii, měli tam kurzy keramiky.
Vždy jsem si myslela, že ze mě bude učitelka. Myslím, že svůj sen skutečně žiju - protože tím, co dělám, je, že učím miliony a miliony začátečníků spoustu různých věcí.
Návrat na vrchol byl fenomenální a osobnost Marthy Stewartové se stala ještě proslulejší, než kdy dřív. Knihy začala opět vydávat jako na běžícím pásu, spustila televizní show, stavěly se domy inspirované těmi Marthinými, na trhu se objevilo víno s jejím jménem... Zdá se, že skandál byl zapomenut a Martha Stewart je prostě všude. Televize, knihy, časopisy. Pokud se jí necháte inspirovat, pustíte tuhle dámu téměř do všech oblastí vašeho života.
Pokud se každý den něco nového naučíte, můžete také každý den něco nového předat dál.
Ve chvíli, kdy napíšete knihu, stanete se odborníkem a lidé na vás koukají hned jinak.
Měli byste se cítit dobře proto, že děláte svůj dům hezčím pro rodinu a přátele. Měli byste se cítit skvěle po uvaření chutné večeře, po ušití hezkých šatů pro svou vnučku a po naplánovní úžasné narozeninové party. To vše je totiž součástí života.
Poradí vám s kuchyňskými základy, úklidem domácnosti, péčí o zahradu i zvířata (jichž má doma několik – od psů až po nádherné fríské koně). Na knihy, které za svou kariéru vydala, by vám nestačila knihovna. Martha Stewart je ženou, která se nebojí jít za svým cílem a i přes občasná zaškobrtnutí je obrovskou hvězdou na poli životního stylu, kterému i ve svých letech často udává směr.

Zdroj foto: instagram @marthastewart

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.