24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Nové začátky

03.05.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

První leden už je daleko za námi. Den, od kterého se často odrážíme, měníme životy, převracíme svou osobnost naruby. Alespoň na pár dní. Při prvních nezdarech totiž vyhazujeme své nové já do koše. „Když jsem to jednou pokazil/a, už to nemá cenu.“ Chyba! Obrovská. Pojďte se nakopnout a začít znovu. Vy na to totiž máte!

Ať jste už tehdy chtěl/a změnit cokoliv, jistě to mělo nějaký důvod. Chcete se cítit lépe, uběhnout maraton, zlepšit jazykové dovednosti nebo zachránit svět. Je vlastně úplně fuk, co to bylo. Pamatujete si však ještě, proč jste chtěli takovou změnu? Ten prvotní zápal? Častým nešvarem je, že čekáme výsledky, které se dostaví takřka přes noc. Po prvním cvičení zázrakem ztratíme tři centimetry v obvodu stehen. Po dvou lekcích se domluvíme anglicky jako rodilý mluvčí. Pořízením třídících košů se odpad začne třídit sám a s radostí. Že to tak není? Ale to je přeci život. Chcete vědět, jak začít znovu a tentokrát vytrvat? Čtěte dál 
Ani nemyslete na to, že vše změníte mrknutím oka a bez práce. Zjistěte, co funguje na vás – pomalé a postupné krůčky nebo razantní změna? Sepište si seznam všeho, co byste rádi změnili a každé z položek přiřaďte prioritu. Méně zásadní věci zatím vypusťte a pracujte na těch podstatných. Velké cíle rozkouskujte na menší a snadnější. Lépe jich pak budete dosahovat. 

Jak už jsem psala výše – proč vlastně takovou změnu chcete? Tahle otázka je jedna z nejdůležitějších. Nemáte-li opravdu silnou motivaci, pravděpodobně rychle ztratíte zájem. Chcete zhubnout, naučit se italsky nebo opustit komfortní zónu? Proč ale, co vás k tomu vede, jaký konkrétní důvod?
Odpusťte si. Pokud jste jednou nebo dvakrát ujeli, nic se přeci neděje. Vaše snaha tím nepřijde vniveč. Už jen to, že jste se do něčeho takového pustil/a, je skvělé. Přišel den blbec a vy jste kvůli tomu spořádali půlku čokolády? No a, zítra už ro přeci neuděláte, ne? Zítra je nový den, nová příležitost. Tak jí zase chytněte za pačesy a včerejšek nechte minulosti. A navíc - nikdy, nikdy, NIKDY nezapomeňte na dřinu, kterou jste již investovali. Ta se totiž počítá.

Dopřejte si. Obklopte se hezkými věcmi. Zařiďte si prostředí, ve kterém vám bude příjemně. Nechte se motivovat. Za malé dosažené cíle se odměňte – dojděte si na masáž, vyrazte s partnerem na večeři nebo si kupte ty úžasné džíny, kolem kterých chodíte už měsíc.
Nové začátky nejsou prohrou nebo známkou toho, že už jste mnohokrát zklamali. Naopak. Jsou o vaší pevné vůli a chuti vytrvat. O tom, že o splnění svých cílů opravdu stojíte. S každou další minutou, kterou věnujete práci na svém snu jste o kousek blíž. Ať se vám to podaří napoprvé nebo začnete znovu. A znovu. Třeba desetkrát. Jste totiž skvělí!

Na závěr mi ještě dovolte jedno klišé: I cesta je cíl. Ať už to pro každého znamená cokoliv :)

Zdroj foto: pixabay.com

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.