24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Pat Flynn: Mág internetového podnikání

15.05.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Přišel o práci a díky tomu se stal úspěšným. Proč? Protože musel. Blogováním se Patu Flynnovi podařilo vydělat tolik peněz, že již nemusí mít strach o finanční zajištění sebe a především své rodiny. To vše díky pasivnímu příjmu.

Pat je jedním z nejvíce inspirativních bloggerů světa. Jeho příběh nakopnul již desetitisíce lidí, kteří se odhodlali k důležitým krokům. Po ukončení studia architektury na univerzitě v Berkeley přijal práci, která ho neskutečně bavila a nečekal, že by někdy přestala. Rozhodně nechtěl tuto pozici opustit. V životě jsou však situace, které pod kontrolou vždy nemáme, a tak se stalo, že jednoho dne Pat díky ekonomické krizi o práci přišel.
Abyste zakusili úspěch, nemusíte být nejlepší na světě. Stačí být nejlepší v určitém okruhu lidí.
To, že mě vyhodili, bylo tím nejlepším, co se mi přihodilo.
Nicméně v čase studia založil malý blog pro studenty architektury, který měl pomoci při zkouškách. Již v té době pomalu přicházel na to, že i taková malá stránka mu může získat nějaký příjem. Když tedy nastala doba nejhorší, vrhnul se do internetového podnikání po hlavě a konečně tak získal kontrolu nad svou budoucností.
Vize bez nějakého konání je sen. Konání bez jakékoliv vize je noční můra.
Stránku Smartpassiveincome.com založil v podstatě proto, aby mohl ostatním pomoci v jejich podnikatelských aktivitách. Čtenáře si získal svou upřímností a milou povahou. Sdílel totiž také i neúspěchy (prostě jen proto, aby se jich budoucí podnikatelé mohli vyvarovat). Každý měsíc navíc zveřejňuje výši svého příjmu, aby návštěvníci viděli, které strategie fungují, a které nikoliv. Rady, které dostanete ve formě článků nebo newsletteru jsou zdarma, což je v této době takové malé sci-fi.
Život začíná na konci tvé komfortní zóny
Prodávat lidem něco přes sociální sítě je podobné, jako když jdete na party, kde někoho potkáte poprvé v životě a zeptáte se ho „Čau, nechtěl bys koupit tuhle krabičku?“.
Za největší benefit samozřejmě považuje čas, který může trávit s ženou a dětmi, jež jsou pro něj na prvním místě. To by se mu v architektonické kanceláři rozhodně nepodařilo. Jak sám říká, rodina je pro něj největší motivací. I proto je na webu často zmiňována. Smartpassiveincome.com je tak velmi osobní stránkou s obrovským dosahem. Jako rodina se jeví i komunita více než 150 000 lidí, kterou kolem sebe od roku 2008 vytvořil.
Naučíte-li se řeči svého publika, snadněji se s nimi spojíte a oni vám nakonec začnou více věřit.
Co vlastně je pasivní příjem? Pravidelný příjem, na kterém se nemusíte příliš aktivně podílet. Nemusíte kvůli němu chodit do práce. Peníze pracují pro vás. Pasivní příjem lze získat z pronájmu, reklamy umístěné na blogu nebo například formou různých licencí.
Jinými slovy – zaručenou cestou jak předpovědět budoucnost, je nic nedělat. Když nic nevložíte, nic nedostanete.
 
Zdroj foto: patflynn.com

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.