24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Dva koláče s letním ovocem

30.07.2013
V
Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života :) Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.

Sezóna višní vrcholí a rybíz už nám taky hezky uzrál. Proč toho nevyužít a neupéct si něco sladkého? Ráda bych se s Vámi podělila o dva recepty na koláče, kterým vévodí právě toto letní ovoce :)

Koláč číslo jedna:
Tvarohový s třešněmi
Připravte si:
250 g vypeckovaných třešní
200 g tvarohu
200 g sýru typu Žervé/Lučiny
160 g cukru krupice
2 vejce
vanilkový lusk
60 g krupice
30 g hladké mouky
60 ml mléka

Všechny suroviny smícháme na řidší těsto, nalejeme do koláčové formy (použila jsem koláčovou silikonovou formu  z Pečených dobrot), pečeme 45 minut na 180°.
Výsledkem je opravdu lehký tvarohový koláč, ve kterém krásně voní pravá vanilka. Mě nejvíc chutnal hned po upečení, kdy byl  ještě vlažný.

Koláč číslo dvě:
Kynutý s lesním ovocem
Budeme pořtebovat:
30 g kvasnic
500 g hladké mouky
špetku soli
200 g cukru krupice
500 ml vlažného mléka
2 vejce
100 g másla
400 g lesního ovoce (výborný je rybíz, ale můžeme použít třeba i borůvky ;)

Droždí se lžičkou cukru a lžící hladké mouky rozmačkáme na řídkou kaši, přilijeme 100 ml vlažného mléka a necháme pár minut vzejít na kvásek. Do větší mísy prosejeme 500 g hladké mouky, přidáme špetku soli,  200 g cukru, 400 ml vlažného mléka a přilijeme kvásek, dvě rozkverlaná vejce a 100 g rozpuštěného másla. Uděláme řidší těsto a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme na větší plech, který samozřejmě předtím důkladně vymažeme, nebo použijeme pečící papír. Necháme ještě asi 30 minut kynout a přidáme ovoce a drobenku.Tu vyrobíme z 50 g másla, 50 g moučkového cukru a 80 g hrubé mouky. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180° deset minut,  poté snížíme teplotu na 160° a pečeme dalších 30 minut.
Musím říct, že koláč číslo jedna mi chutnal více a určitě se do těchto letních veder hodí i lépe než těžší kynutý koláč. Ale nemůžu zase tvrdit, že by druhý koláč byl špatný, to ne, ale uvítala bych ho spíš v chladnějším období.
Doufám, že jsem Vás trochu inspirovala, co si upéct a přeju Dobrou chuť!

Další recepty na http://veroniqueslife.blogspot.cz/

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

V

Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.