24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Ananas

14.07.2013
Zrzunka
Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!

Je sladký lék!

Pochází z oblastí Jižní Ameriky, je bohatý na vitaminy, minerály a další důležité látky. :) Obsahuje např. vitaminy skupiny B, vitamin C a betakaroten, ze stopových prvků pak draslík, hořčík, vápník, zinek, železo, mangan, sodík, síru a fosfo, dál bromelain, což je enzym výrazně pozitivně ovlivňující naše zdraví, zlepšuje štěpení bílkovin v našem těle. :) Ananas je výrazně čistící a detoxikační prostředek, protože zároveň brání nadměrnému zadržování vody v těle a stimuluje její vylučování, zabraňuje otokům tkání. Je ideální součástí čistících kůr a prevence tzv. civilizačních chorob.

Milujeme ho samotný nakrájený, ale já ozkoušela i něco jiného! V první řadě koláč: 2 lžičky jedlé sody, 2 hrnky mouky (1:1 celozrnná, hladká), 2 vejce, jogurt, olej, ananas a  hrnek cukru (půl třtinového, půl normálního) smícháme v těsto, které dáme na 25 minut do trouby. Pak je jen na nás, zda-li to necháme suché nebo něčím ozdobíme, např. tvarohovou polevou, já udělala půl na půl. :)  

Těstovin jsem se bála, ale nakonec jsem nesmírně ráda, že jsem to prubla, byly hrozně dobrý!:)

Do hluboké pánve nasypeme ananas, podlejeme jej olejem s moukou a chilli, poté směs necháme na mírnějším ohni za občasného míchání provařit, na závěr vmícháme těstoviny a na talíři ozdobíme rajčátky. :)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Zrzunka

Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.