24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Špenát je pán

01.09.2013
Zrzunka
Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!

Chcete mít zdravé kosti? Svaly? Nervy? Mozek? Srdce? Cévy? Zuby? Nehty? Vlasy? Pleť?

Špenát pochází z oblasti Íránu a Afganistánu, do Evropy ho přinesli Španělé.. Známe několik odrůd špenátu, ve svém použití se však příliš neliší. :)

Obsahuje velice cenné látky, množství důležitých vitaminů a minerálů nezbytných pro naše zdraví. Vyznačuje se vysokým obsahem vitaminu A, vitaminů skupiny B a vitaminu C. Z minerálů je nejvíce zastoupen draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a měď. :) Špenát dokáže usměrňovat a ozdravovat široký záběr životních funkcí!

Má široké uplatnění při přípravě pokrmů, v syrovém stavu se hodí do salátů, předkrmů a pod., tepelně upravený ho známe především jako přílohu, výborná je i špenátová polévka nebo plněné špenátové rolky, nákypy, omáčky, omelety.. :) Skvělý je v kombinaci s těstovinami nebo na pizzu, hodí se také k různě upraveným masům, mořským plodům apod. Díky bohatosti na minerály je špenát velice oblíben u vegetariánů a veganů.. A teď už k receptům

1) Placičky:

do rozšlehaného vajíčka s mlékem přidáme špenát, nakrájenou šunku, mouku, osolíme, nalijeme na teflonovou pánev a nasucho upečeme. :) Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátem. 

2) Muffiny: http://instagram.com/p/drNZ0psBFu/

špenát rozmrazíme a vymačkáme přebytečnou vodu, rozpustíme si máslo a zchladlé ho smícháme s vejci, mlékem, moukou a kypřícím práškem. :) Nakonec přidáme sůl, očesnekujeme a umícháme těsto, které rozdělíme do formiček, na vrch dáme na kostičky nakrájený sýr, a pečeme asi 20 minut na 200°C.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Zrzunka

Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.