24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

3 (4) in 1

27.08.2013
Zrzunka
Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!

O hodně receptů jsem vás díky přerušení blogu připravila, tak to dneska napravím (aspoň trošku).

Rajčátkové těstoviny:

na pánvi si rozehřejeme kus másla (taky milujete jak při rozpouštění voní?), přihodíme nakrájená rajčátka a restujeme, očesnekujeme, osolíme a po chvilce vmícháme těstoviny. Prohřejeme a je to! 

Cuketové lívance:

odkrojíme oba konce cukety a pak ji nahrubo nastrouháme, dáme do cedníku, prosypeme lžící soli, promícháme a necháme chvilku změknout a odkapat. :) V míse si rozbije vajíčko, prošleháme, přisypeme mouku a promícháme. Dál přidáme cuketu, další mouku a zase promícháme. Rozehřejeme pánvičku s trochou oleje a smažíme.

Podávala jsem je s tvarohovým dipem, kdy jsem smíchala tvaroh s olivovým olejem a česnekovým kořením. a syrovátkovým sýrem.

A zakončím sladce, nutellou ze švestek:

kilo a půl měkkých, hodně zralých švestek rozvaříme, necháme je prochladnout, procedíme, přidáme 150g kakaa, rozmixujeme a vmícháme 350g cukru. (Dál doslazujeme podle chuti a zralosti švestek.) Dobře promíchanou nutellu vložíme do skleniček, uzavřeme víčkem a buď zavařujeme cca 15 minut při teplotě 80°C nebo co nejrychleji zkonzumujeme. 

Poprvé jsem ji použila na lívanečky se smaženými banánovými kolečky :) chystám se jí zapéct v toustících a určitě jí zalít ovesnou kaši! 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Zrzunka

Blogerky mě značí pod přezdívkou "Zrzunka", ale jinak jsem Kamča, je mi šestnáct let, studuju zdravotnickou školu a miluju vaření a zdravý životní styl!


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.