24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

SUPERPOTRAVINY: Maca pro rovnováhu

04.07.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Hormony v našem těle ovlivňují vše a jakákoliv nerovnováha má velký vliv - na vlasy, náladu, plodnost, ale i spalování. Naštěstí existuje skvělý pomocník v podobě peruánské macy, oblíbené superpotraviny dnešní doby. Znáte ji?

Díky tomu, že do nás lékaři v posledních letech sypou léky horem dolem, jsme se instinktivně začali vracet k přírodě. Příroda umí léčit bez nežádoucích účinků a mnohdy intenzivněji, než uměle vyrobené tabletky plné chemie. Peruánská maca je toho důkazem.
Tentokrát se nebudeme zdržovat tím, jaké vitamíny a minerály maca obsahuje, ale rovnou přeskočíme k jejím téměř zázračným účinkům. Tím zásadním je pozitivní vliv na vše, co se týče sexuálního života. Díky tomu, že dokáže dostat hormony do rovnováhy, zlepšuje plodnost mužů i žen, rovná menstruační cyklus a v neposlední řadě působí jako afrodiziakum. Schopný lékař sáhne nejprve po těchto přírodních zdrojích, než předepíše hormony z lékárny. Dost často se totiž setká s úspěchem.
Maca je nicméně i skvělým zabijákem stresu. Dokáže uklidnit organismus, dodat mu tolik potřebnou energii, a při dlouhodobém užívání zvyšuje sílu a vytrvalost. Jako většina podobných rostlin podporuje spalování tuků a zrychluje metabolismus. Přidávejte proto prášek z mletého kořene, kam vás jen napadne. Zamíchat jej můžete do smoothie, kaše, ale třeba i do různých energetických kuliček.
Díky této nenápadné rostlině tak budete v pohodě fyzické i duševní. Maca, stejně jako celé spektrum „moderních“ (v Andách se využívá již po staletí) superpotravin, podléhá neustálému zkoumání. Vědci nenalezli žádné negativní účinky. To staví macu, neboli peruánský ženšen na přední příčky žebříčku zdravého životního stylu. Stejně jako cokoliv jiného je však třeba ji užívat s mírou a zdravým rozumem.

foto: tvorime-domov.cz

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.