24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Parádní osvěžení v horkých dnech

30.07.2013
V
Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života :) Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.

Máte rádi koktejly, které dokonale osvěží a zároveň neobsahují žádný alkohol, a tak je můžeme bez obav pít i v tom největším vedru v jakémkoliv množství? Pokud ano, doporučuju vyzkoušet tyto dva jednoduché, ale za to super osvěžující.

Ten oranžový, jak už asi barva napovídá, je pomerančový. Jeho příprava je jednoduchá. Připravte si větší sklenici.Mě se už nějaký ten pátek osvědčily tyhle parádní a levné z Ikei http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80081733/. Stojí pouhých devět korun a můžete do nich dát i horké nápoje ;) Do sklenice nalijeme pomerančovou šťávu, nejlépe stoprocentní, nebo vymačkáme pomeranč. Nasypeme hrstku kyselého červeného rybízu, vložíme pár kostek ledu  a zalijeme studenou vodou. Pak už jen zapíchneme brčko a super rychlé osvěžení je na světě. Rybízové kuličky pak můžeme na závěr vyjíst pomocí delší lžičky.

Druhou osvěžující limonádu připravíme pomocí malé chemické reakce. Říkejme jí  levandulová.
Hrst důkladně omytých květů z levandule vložíme do větší teplu vzdorné nádoby a  zalijeme půl litrem vařící vody a necháme asi deset minut stát, aby se květy spařily a uvolnilo se z nich krásně voňavé levandulové aroma. Poté přisypeme pět lžic cukru a šťávu z jednoho citronu a jednoho pomeranče.Vše důkladně mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Limonáda nám krásně změní barvu na světle růžovou. Pak už jen připravenou limču ředíme podle chuti vodou nebo minerálkou. Pro ještě větší osvěžení přidáme pár kostek ledu.
Musím říct, že ti z nás co mají rádi vůni levandule, si určitě přijdou na své. Není to totiž bylinka,  která by nám měla pouze usušená zahánět moli a vonět v kosmetických přípravcích, ale dá se z ní i připravit osvěžující limonáda, dokonce existuje i řada receptů, kde se pronikavá vůně levandule využívá. Ale to zase někdy příště:)

...a na závěr blesková fotka jedné z mých letních večeří. Pořádná miska plná krásných malin. No neříkejte, že byste jim nedali přednost před lecjakou  sladkostí ;)

http://veroniqueslife.blogspot.cz/

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

V

Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.