24.4.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Semínkový chléb a jarní pomazánky

22.5.2017
Kamila Opl
Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.

Dochází vám nápady na jednoduchou snídani či svačinu, která dodá energii, ale nezpomalí vás na celé dopoledne? Přináším vám sadu receptů kompletně bez lepku nebo jakýchkoliv „závadných“ surovin. Obě pomazánky máte hotové za chvíli a chléb, který si vyrobíte během pár desítek minut je skvělý jak na slano, tak na sladko. Můžete jej dát na gril a dodat mu další chuťový rozměr.

Semínkový chléb, 1 velký bochník

100 g para ořechů
100 g mandlí
50 g sezamových semínek
150 g slunečnicových semínek
80 g lněných semínek
120 g dýňových semínek
50 ml olivového oleje
2 lžíce psyllia + 350 ml vody
1 a ½ lžičky soli
hrst sušených jablek

1. Smíchejte psyllium s vodou a nechte alespoň 10 minut stát.
2. Ve velké míse mezitím promíchejte všechny ořechy, semínka a sušená jablka. Osolte. Poté přidejte gel z psyllia a pořádně promíchejte. Je lepší nechat tuto směs 30 – 60 minut stát.
3. Troubu předehřejte na 180°C. Směs přendejte do chlebové formy vymazané máslem nebo kokosovým olejem. Uhlaďte povrch a dejte na cca hodinu péct.
4. Je důležité nechat chléb úplně vychladnout a až poté krájet, aby se nerozpadal. Uchovejte v lednici, kde vydrží až týden.
Olivový hummus

1 plechovka cizrny
100 g černých oliv
2 lžíce tahini
3 lžíce olivového oleje
šťáva a kůra z poloviny bio citronu
1 stroužek česneku
sůl a pepř dle chuti

1.Cizrnu slijte a propláchněte. Všechny suroviny promíchejte v robotu, dokud nezískáte jemnou konzistenci (je-li příliš hustá, můžete přidat ještě trochu oleje nebo lžíci vody).
2.Uchovávejte v lednici a spotřebujte do tří dnů.
Kořeněná mrkvová pomazánka

3 střední mrkve (cca 250 g )
200 g krémového sýra
1 lžička koření ras el hanout (nebo vaší oblíbené východní směsi koření)
sůl a pepř dle chuti
1 lžíce másla

1. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kostičky mrkve. Chvíli opékejte, poté přidejte koření a trochu soli, ještě dvě minuty míchejte. Zalijte 1 deci vody a nechte vařit, dokud není mrkev měkká ( v případě potřeby pravidelně po troškách dolévejte vodu, vždy ji však nechte úplně vyvařit). Hotovou mrkev stáhněte z ohně a nechte vychladnout.
2. V mixéru smíchejte s krémovým sýrem, případně dochuťte solí a pepřem.
3. Uchovávejte v lednici a spotřebujte do tří dnů.

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Kamila Opl

Tipy pro zdravé tělo & hlavu okořeněné o inspirativní příběhy s pořádnou dávkou motivace.


KURÝR 6 - "HOGGY" PETR LEXA

AVON S PETROU LOVELY HAIR, LÍČENÍ ČTENÁŘKY ADÉLKY

PROMĚNA S TERRY MAKEUP TUTORIALS

KURÝR 1 - SHOPAHOLIC NICOL

CHUTNÁ TO? KAČÍ - MY COOKING DIARY A JEJÍ NEJLEPŠÍ KUŘECÍ KŘÍDLA

ANNA SULC - PROMĚŇ MĚ!

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.