24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Jak si připravit lehkou jarní snídani?

20.04.2017
Maria Friedlová
Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.

Čím více dnů se nám krátí do léta, tím se snažíme přicházet na účinnější způsoby, jak své vysněné postavě do plavek být zase o krok blíže. Snídaně, jak je známo, je základem dne. Jak tedy začít den pořádně a přitom se přibližovat své ideální váze?

Pro začátek je dobré řici, že se nic nemá přehánět. Snídaně má sice pokrývat největší část našeho denního jídelníčku, ale vše s mírou. Asi nebudu moc fit, když se hned z rána nacpu k prasknutí. Připravila jsem si pro Vás pár inspirací, jak si den zpříjemnit, a přitom nestrávit v kuchyni celou věčnost. 

SHAKE IT!
Koktejlem se snad nikdy nic nezkazilo. Ať už tou zdravou variantou, nebo tím alkoholickým. :) Míchat můžete Vaše oblíbené ovoce, klidně i zmražené, s kokosovým nebo mandlovým mlékem. Ráno energii nabijete především banánem, jahodami nebo jablkem. Kdo má raději zeleninovou kombinaci, smíchat může kiwi, špenát a avokádo. 
POMAZÁNKY NA VŠECHNY ZPŮSOBY
Já Vám představím mrkvovou. Její příprava je velmi jednoduchá, což se určitě neodrazí v chuti. Budete potřebovat:
450 g oloupané mrkve, nakrájené asi na 1 cm kousky
1/4 hrnku opražených slunečnicových semínek
2 lžičky kvalitního oleje (olilový)
1 malý stroužek rozmačkaného česneku
1 lžička kari
1/2 lžičky mletého římského kmínu
1/4 lžičky soli
1 lžíce čerstvé citrónové šťávy

Mrkev vařte asi deset minut do měkka, poté slijte vodu a nechte ji chvilku chladnout. Slunečnicová semínka rozmixujte a přidejte všechny zbylé ingredience. Mixujte, dokud Vám nevznikne hladká konzistence. Dle chuti okořeňte. 30 minut nechte směs odpočívat v ledničce a poté servírujte s nejlépe tmavým pečivem.
MYSLI NA MÜSLI
Tato jednoduchá snídaně, která může stejně posloužit jako chutná svačinka, je připravená během chviličky a udělat si ji můžete na nespočet zůsobů. Do skleničky, nejlépe uzavíratelné, naspyte tenkou vrstvu oříšků, ovesných vloček, nebo Vaši oblíbemou müsli směs. Poté přidejte vrstvu ovoce, pro lepší chuť čerstvého, pokud nebude zbytí, sáhnout můžete i po mraženém, poslední vrstvu bude tvořit řecký bílý jogurt. Tento proces zopakujte ještě jednou a nechte snídani/svačinu přes noc v ledničce. A ráno? Dobrou chuť!
KLASICKÁ VAJÍČKA
Není nic jednoduššího, než do pánve rozklepnout dvě vajíčka, ke kterým se přichystá zeleninová obloha a přikusuje celozrnný chléb. Vajíčka jsou výborným zdrojem kvalitních bílkovin, především tedy bílek. 

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Maria Friedlová

Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.