24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Vzhůru a vesele do Velikonoc!

11.04.2017
Maria Friedlová
Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.

Nejznámější jarní svátek je tady! Spusta vajíček, zajíčků a všude samé pestré barvy. I takto by se daly charakterizovat Velikonoce. Už víte, jak si ozdobíte pokoj, jak obarvíte vajíčka a jaké líčení zvolíte do slunečného dne? Co se nechat trochu inspirovat?

BARVENÍ VAJÍČEK
Co to letos zkusit jinak a vajíčka obarvit čistě přirozenou cestou? Potřeba bude červené řepy, kurkumy, špenátu, kávy a fialového zelí. A jak na to?
RŮŽOVÁ VAJÍČKA - budete potřebovat 4 hrnečky nasekané červené řepy,  2 polévkové lžíce octu, 1 lžičku soli a 4 hrnečky vody. Všechny ingredience smíchejte a nechte po dobu 30 minut slabě vřít, poté proceďte řepu a 12 minut nechte s uvařenými vajíčky vařit.
ŽLUTÁ VAJÍČKA - budete potřebovat 4 lžíce kurkumy, 2 lžíce octu, 1 lžičku soli a 4 hrnečky vody. Postup je vesměs stejný, akorát vajíčka nebudete muset nechávat ve směsi tak dlouho.
ZELENÁ VAJÍČKA - 6 hrnečků nasekaného špenátu, 1 lžíce kurkumy, 2 lžíce octu, 1 lžička soli, 4 hrnečky vody. Postup je identický s růžovými vajíčky.
HNĚDÁ VAJÍČKA - 4 hrnečky silné černé kávy, 2 lžíce octu, 1 lžička soli, 4 hrnečky vody. Nechte všechny ingredience po dobu 15 minut vařit a poté nechte stejně dlouho, možná trochu déle, barvit vajíčka. 
MODRÁ VAJÍČKA - 4 hrnečky fialového zelí, 2 lžíce octu, lžička soli a 4 hrnečky vody. Po dobu půl hodiny nechte vařit, proceďte a vajíčka barvěte ve vlažné teplotě. Výsledek by měl být zřetelný po chvilce.

ZAJÍČKOVÁ GIRLANDA
Z kartonu si podle šablony vystřihněte obrys zajíčka. Použijte pro oživení různě barevné papíry, mohou být i vzorované. Čím pestřejší, tím lepší! Z bílé vlny pomocí vidličky, na kterou budete vlnu namotávat a poté ustřihnete, vytvoříte ocásek, který na zajíčka nalepíte tavící pistolí. Poté stačí pouze udělat díry na uši, pověsit na provázek, a rozvěsit po domě!

MRKVOVÉ MUFFINY
Dáváte pořád přednost čokoládě před mrkví, a přesto chcete mít tématický i dezert? Vůbec nic se neděje. Upečte čokoládové muffiny dle vašeho nejoblíbenějšího receptu. Až vychladnou, doprostřed vydlabejte užší díru, kterou zaplníte krémem vašeho výběru, který bude potřeba pouze oranžovým potravinářským barvivem obarvit. Jako zeleň použijte pendreky a mrkvové muffiny jsou hotové!

JARNÍ LÍČENÍ
Blogerka PetraLovelyHair má v zásobě několik jarních make-up tutorialů, ze kterých můžete čerpat inspiraci. Tmavé odstíny, světlejší, výraznější, nebo naopak nenápadný look. Fantazii se meze nekladou, vytvořte si make-up dle vlastních představ a z vašich oblíbených barev! Důležité je si s líčením vyhrát.
Zdroj úvodního foto: unsplash.com
Zdroj foto: pinterest.com

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Maria Friedlová

Life blogerka, která ráda zachytává střípky ze svého života na fotografie. Milovnice čokolády a útulných kaváren, čtenářka sci-fi knih a neustálá studentka.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.