24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Exkluzivní recept od objevu měsíce! Panna cotta s meruňkami

31.08.2015

Není tajemstvím, že Panna cotta patří mezi jeden z mých nejoblíbenějších nepečených dezertů. Dělávám ji po celý rok, ale teď v létě mi tento vychlazený dezert chutná ještě více. Proto byla Panna cotta mou jasnou volbou při výběru receptu, který jsem chtěla připravit speciálně pro stránky Blogerky.cz.

Panna cotta je úžasná v tom, že i když připravíte pokaždé stejný základ, dokáže být vždy jiná. Kombinace různých druhů ovoce z ní udělá neodolatelný a zároveň dokonalý dezert, který je radost servírovat.

Super TIP!

Mimo jiné obsahuje mou oblíbenou vanilku, jejíž lusk můžete po vydlabání zrníček snadno použít k přípravě domácího vanilkového cukru. Stačí jen, když vydlabaný vynilkový lusk vložíte do sklenice a zasypete ho 250 gramy cukru (používám cukr krupici nebo třtinový cukr). Poté ještě cukr s luskem ve sklenici lehce promíchejte a uzavřete, přibližně za týden bude domácí vanilkový cukr hotový.Panna cotta s meruňkami

Ingredience (na 4 sklenice)

500 ml smetany ke šlehání (30%)
2 lžičky želatiny v prášku
2 vrchovaté lžíce cukru krupice
2 lžíce studené vody
1 vanilkový lusk
600 g meruněk
3 lžíce cukru krupice
1 zarovnaná lžička agaruÚžasný na pohled i na chuť

Postup

V misce rozmíchám želatinu s vodou a nechám ji nabobtnat. Do menšího hrnce naliji smetanu, přidám cukr a vyškrábaná semínka z vanilkového lusku. Za stálého míchání přivedu k varu, poté malinko stáhnu příkon tepla, přidám želatinu a opět za stálého míchání vařím ještě 2 minutky, želatina musí být rozpuštěná. Poté nalévám do teplých sklenic, které jsem jen propláchla teplou vodou a vysušila. Ale pozor, sklenice už při nalévání musí být v šikmé poloze, aby se jejich druhá polovina nezašpinila. Já jsem je položila do obdélníkové zapékací mísy a opřela je o její hranu.Lahodná chuť smetany a meruněkV této v šikmé poloze, nechám sklenice v míse zatuhnout v lednici asi 4 hodiny. Meruňky začnu připravovat zhruba hodinu předtím, než budu z lednice vyndávat zatuhlou Panna cottu. Omyji je, vypeckuji a nakrájím na kousky. Vložím je do hrnce a zasypu cukrem. Za stálého míchání, zahřívám na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavím z tepla, rozmixuji tyčovým mixérem a vmíchám agar. Rozmixované meruňky nechám vystydnout na pokojovou teplotu.

Po čtyřech hodinách vyndám sklenice z lednice a přidám do nich meruňky, opět vrátím do lednice a Panna cottu v ní nechám ještě 2 hodiny vychladit.

Sledujte Pěkně vypečený blog a neunikne Vám žádný skvělý recept!

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.