24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Milano shopping

09.05.2016
TravelTips by Bobina
Ahoj :-), jmenuji se Petra a můj blog toptraveltips.cz je zaměřen na cestování a tipy na dovolenou. Můj druhý, vlastně původní blog bobinabloguje.com momentálně moc nerozvíjím, ale snad není všem dnům konec.

Miláno je hlavním Italským městem módy, kultury a designu. V tomto finančním a ekonomickém centru Itálie jsou krásně zkombinované moderní prvky s historií. Můžete zde obdivovat nádherné galerie, vychutnávat skvělé cappuccino, obdivovat designové obchody či hledat různě skryté romantické zákoutí a zahrady.

Miláno je perfektím místem na nákupy a při procházení obchodů Vás lehce zachvátí nákupní horečka. V centru Milána nakupují většinou jen turisté neznalí města. Miláňané rádi nakupují sice v  outletech nebo různých bočních uličkách kde není tolik turistů, ale vy obchody v centru určitě nevynechejte, jste přece také turisté :-)
Vyhlášeným místem nákupů  je Módní  čtyřúhelník ( Quadrilatero della moda ) -  místo kde se nachází nejprestižnější nákupní ulice celého Milána -  Montenapoleone, Spiga, Sant'Andrea a Manzoni. Bohužel ceny jsou zde většinou vyšší než si může většina nás dovolit. Na druhou stranu jsou ale tyto luxusní butiky levnější než v Praze, záleží na Vašich finančních možnostech.  Ale pokochat krásou a luxusem se můžete i tak. Vynechat nelze ani obchodní dům La Rinascente vedle Milánského dómu kde se nakupuje už od roku 1865 a jsou zde zastoupeny snad všechny módní značky.
Rozhodně nevynechte Megastore Armani na Via Manzoni 31. Dům je rozdělen do několika sekcí jako oblečení, bytové dopňky nebo knihy. Je zde také obchod Sony electronics s herním centrem, kavárna a Sushi bar.

Byla by také škoda, kdyby vaší pozornosti unikla slavná Galleria Vittorio Emanuele ( jméno má po králi - sjednotileli Itálie ), jedna z vůbec nejvýznamnějších nákupních galerií v Evropě, která se tyčí na náměstí Piazza del Duomo. Stavba byla dokončena v roce 1877 a trvala 12 let. Za zmínku stojí, že tento projekt byl ispirací pro výstavbu pasáží kolem Václavského náměstí v Praze. Jsou zde luxusní butiky a perlou mezi zdejšími obchody je honosný historický butik italské módní firmy Prada.
www.ingalleria.com/en

Outlety
Přímo v centru na ulici Via Montenapoleone je outlet s názvem D Magazine .  Dalším  Il Salvagente, který je schovaný ve dvoře vnitrobloku domu na Via Fratelli Bronzetti mezi Via Archimede a Via Melloni. www.dmagazine.it

V okolí Milána jsou  tři outlety - Foxtown , Serravalle  a Vicolungo. Do všech jezdí každý den z centra Milána autobusy. Jízdenky si můžete koupit předem na webu Zani Viaggi www.zaniviaggi.it . Jízdenka stojí 20 euro.

Tip: Největší slevy jsou v lednu a potom během letních práznin.

Po náročném nakupování zavítejte do lázní Terme Milano na Piazzale Medaglie d'Oro. Lázně jsou unikátní v tom, že se nachází přímo v centru Milána a mají vyjímečný design a také je zde jako na jediném místě na světě umístěna sauna v tamvajovém vagónu - teplota uvnitř je 70 stupnů a vlhkost 35 %. Teplota vody v termálních bazéncích je 36 stupňů. www.termemilano.com

Na vynikající cappuccino popř. i skvělí dortík se zastavte v Caffé Pasticceria Marotin. Vyhlášenou dobrotou je citronový koláč se sněhem. Jsou zde také polévky a nákypy, které si můžete dát místo oběda. Kavárna se nachází na Via Archimede 59.

Vyzkoušejte také

Pacticceria Viscontea - klasická kavárna s dobrou kávou, sušenkami z lineckého těsta a buchtou pan si Spagna, namočenou v sherry. Via de Amicis 39.                                                                                        

Pascicceria Marchesi - nejlepší cukrárna s panettone ve měste v domě z 18. století a se zařízením z počátku 20. století. Božsky chutnají i pralinky a fondány připravovány podle receptury z roku 1824.

Doprava po městě

Ideální pro Vás bude cestovat metrem ( Metropolitana ) , pokud si koupíte 10 jízd vyjde Vás to levněji. Dávejte si na lístky pozor, když je během jízdy metrem ztrátíte bude to problém. Tramvaje jsou taky O.K. , akorát musíte předem hlásit, že chcete vystupovat a vstát musíte jednu zastávku předem. Což je pro nás nezvyklé.

Obyvatelé Milána často neumějí anglicky a pokud ano tak tímto cizím jazykem mluví neradi. 

Tak šťastnou cestu ...

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

TravelTips by Bobina

Ahoj , jmenuji se Petra a můj blog toptraveltips.cz je zaměřen na cestování a tipy na dovolenou. Můj druhý, vlastně původní blog bobinabloguje.com momentálně moc nerozvíjím, ale snad není všem dnům konec.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.