24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Šik jako Pařížanky

21.04.2016
TravelTips by Bobina
Ahoj :-), jmenuji se Petra a můj blog toptraveltips.cz je zaměřen na cestování a tipy na dovolenou. Můj druhý, vlastně původní blog bobinabloguje.com momentálně moc nerozvíjím, ale snad není všem dnům konec.

Mnohokrát jsem přemýšlela, jestli vše co se o Pařížankách říká je pravda (nepíši Francouzskách, protože mezi Francouzkou a Pařížankou je rozdíl). Všechny ty známé věty o Paříži a stylu místních dam jistě znáte. Ale je to skutečně pravda? Není to jen skvěle vytvořené PR, které se všem neustálým omíláním po mnoho desetiletí vrylo pod kůži tak, že jej považujeme za pravdu? V Paříži jsem byla vícekrát, a protože jsem měla možnost, tak jsem se zajímala jak to tedy je :-)

Pařížanky nejsou krásnější než češky nebo slovenky, to určitě ne. Ale, vyzařuje z nich jiná energie! Jsou vyrovnané, sebevědomé, mají svůj osobitý styl a když to shrnu - jsou prostě šik. Také jsem si všimla, že tyto ženy docela přísně, ale zcela automaticky dodržují denní režim, životosprávu, péči o svůj celkový vzhled a milují tradice.

Pojďme se tedy na tento Pařížský styl podívat zblízka. Mám pro Vás několik tipů jak být šik jako dáma z Paříže.

1. Choďte vzpřímeně. V okamžiku, kdy se narovnáte tak se budete cítit sebevědoměji.

2. Pařížanky jedí 3x denně a odpoledne si někdy dají malou svačinku. Jedí opravdové a kvalitní potraviny a nikdy nejedí za chůze. Od malička mají tento styl stravování v sobě zakořeněn a dodržují jej. Zároveň si, ale jídlo užívají a milují rodinné večeře s několika chody.

3. Milují kvalitu, ale na druhou stranu jsou střídmé a nepodléhají konzumnímu stylu života. Krásným výstižním heslem je : KUPUJTE TO NEJLEPŠÍ CO SI MŮŽETE DOVOLIT. Pařížanky chodí neustále upravené. Jsou na to tak zvyklé, údajně je to pohodlné a ušetří to i čas. Znají svoji postavu, ví co jim sluší, co si mohou dovolit a také mají přehled o barvách, které jim lichotí. Ve skříni mají obvykle jen takové kusy, které se doplňují a odpovídají celkovému stylu své nositelky. Většinou také nejsou majitelkami velkých skříní. Tímto jim tak odpadá každodenní problém milionů žen na světě s tím, co ráno na sebe a jak to zkombinovat.

Milé dámy, i na nákupu můžete vypadat upraveně, nikdy nevíte koho potkáte....a ikdyž nepotkáte, buďte upravené kvůli sobě. Dbejte i na spací úbor, nemusí to být zrovna saténová košilka, ale i oblečení na spaní by mělo být kultivované. To platí i o oblečení na doma...ušmudlané legíny rozhodně nejsou šik ani sexy. Upravené budete mít větší sebedůvěru.

4. V líčení Pařížanky upřednostňují spíše minimalistický styl a tzv. přírodní líčení. Samozřejmě v Paříži potkáte spoustu výstředních typů, ale pravděpodobně to nebude originál Pařížanka. Také to nejsou velké vyznavačky plastických operací. Pokud se k nějaké úpravě rozhodnou tak je to většinou jen nějaká lehčí korekce. Mluvit o plastické operaci je pro Pařížanku tabu. Tyto ženy také vědí, že líčení nemá z obličeje udělat masku, ale slouží k rozjasnění a oživení pleti.

5. Neodmyslitelnou součástí šik dámy je PARFÉM. Parfém je vyjádřením Vaší osobnosti. Vyberte si svou osobitou vůni, která podrthne Váš styl. Vůně toho o člověku řekně hodně....

Shrnutí, aneb jak se přiblížit stylu Pařížanek

Žijte s chutí

Nedovolte si intelektuálně upadat

Zajímejte se o věci kolem sebe

Definujte svůj styl, poznejte sami sebe

Udržujte upravené sebe i prostředí kolem Vás (byt, kancelář atd.)


Jestliže ve svém stylu stále tápete, nemáte představu jak a kde začít můžu Vám pomoci, alespoň s tím KDE. Vydejte se do Paříže, načerpejte místní atmosféru, ochutnejte zdejší jídlo a kupte si francouzský parfém. Doufám, že stejně jako já nikdy nezapomenete na ten moment, kdy jdete po ulici a najednou před Vámi stojí ta nejvyšší dáma Paříže - Eiffelova vež. Pokud si na takovou cestu netroufnete sami nebo nemáte nikoho kdo by s Vámi takovou výpravu podnikl, můžu doporučit cestovat s příjemnými Cestomilkami z kanceláře cestomilove.cz.
Zmiňuji je hlavně proto, že pořádají krásný zájezd s názvem Nákupy v Paříži s vizážistou a stylistou a tím pádem by Vám mohly být nápomocny s tím JAK...

Fotky z mého pobytu v Paříži
La DefénseMomentka - káva na Champ-Elysées

Paříž v listopaduV květnu před Moulin Rouge

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

TravelTips by Bobina

Ahoj , jmenuji se Petra a můj blog toptraveltips.cz je zaměřen na cestování a tipy na dovolenou. Můj druhý, vlastně původní blog bobinabloguje.com momentálně moc nerozvíjím, ale snad není všem dnům konec.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.