24.04.2017 | GetTheLouk

Kamufláž

Zázračná pórková polévka

23.08.2013
V
Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života :) Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.

Dneska bych se s vámi ráda podělila o jeden osvědčený francouzský trik - zázračná pórková polévka - ideální pomocník při potřebě pročistit organismus. Ale nejen to, dokonce i skvělý začátek pro úbytek váhy při hubnutí.

Dneska bych se s vámi ráda podělila o jeden osvědčený francouzský trik - zázračná pórková polévka - ideální pomocník při potřebě pročistit organismus. Ale nejen to, dokonce i skvělý začátek pro úbytek váhy při hubnutí.
Recept je jednoduchý. Do velkého hrnce plného vařící vody dejte asi jeden kilogram pórku (pouze bílé a světle zelené části). Pro lepší chuť můžete přidat lžíci rostlinného bio vývaru a trochu olivového oleje.
vařte asi dvacet minut, dokud pórek nezměkne. Poté nechte polévku trochu vychládnout a sceďte vodu do větší nádoby. Zbylý pórek by měl vystačit asi na tři do půlky naplněně šálky. Doporučuji si polévku připravit den předem, abyste pak ráno nemuseli nic chystat.

A to nejdůležitější, tedy návod na konzumaci: Vyhraďte si jeden den, kdy budete mít relativně volno a nebudete vystaveni větší fyzické námaze. Ráno, kolem poledne a k večeru si dejte po šálku zpola naplněného uvařeným pórkem, který zakápněte trochou olivového oleje, citronu, trošku osolte a opepřete. Každé dvě až tři hodiny vypijte jeden  šálek vývaru. Večer si dejte kousek zeleniny s přírodním ne moc tučný masem - nejlépe kuřecí nebo ryba.
Původní recept z knihy Francouzsky netloustnou počítá s dvěma dny, ale myslím, že je dobrá i jednodenní očista. Hlavně pamatujte, že byste se tento den měli šetřit, nechodit běhat ani nepodnikat jiné náročnější aktivity, přece jen bude váš kalorický příjem menší, tělo by tedy nemělo, kde brát energii. Doporučuji spojit příjemné s užitečným a vzít si do ruky třeba nějakou zajímavou knížku :)

Zkoušeli jste už někdy tento recept? Nebo je pro vás naprostou novinkou? Budu ráda za vaše dojmy. Plánuju tento recept na zítřek, tak uvidíme:)

Komentáře

Žádné komentáře, buďte první, kdo okomentuje tento článek.

Pro přidání odpovědi se musíte přihlásit či registrovat. Zaregistrovat se

V

Máte rádi dobré jídlo, vaření, zdravý životní styl a vše kolem? Ano? Pak se s Vámi moc ráda podělím o recepty všední i nevšední, o dojmy z navštívených restaurací a okořeníme to i pár tipy z každodenního života Ráda vás taky přivítám na http://veroniqueslife.blogspot.cz/. Zdraví Vaše V.


Czech Social Awards 2019

Global Social Awards

Czech Social Awards 2018

Největší inspirace pro krásné bydlení Vše pro vaše útulné bydlení :-)

Moderní portál o bydlení, největší inspirace pro interiéry a exteriéry.